A korábbi MSZMP-tag, jelenlegi szocialista alpolgármester szerint is a Fideszt kell támogatni

Nemcsak a nagypolitikában szimpatizál egymással a Fidesz és az MSZP, helyben is megy az együttműködés.

Most épp Szentes város szocialista alpolgármestere, Demeter Attila jelentette ki, hogy a fideszes képviselőjelöltet, esetében Farkas Sándort kell támogatni az április 8-ai választásokon.

Emlékezetes, legutóbb a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely beszélt arról, hogy Vona Gábor kormányváltása helyett inkább Orbán Viktort tartaná kormányon.

Az MSZP-nek már nem a kormányváltás a legfontosabb

A 444.hu interjút készített Horn Gáborral, a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökével, az SZDSZ egykori államtitkárával, aki jelenleg Karácsony Gergely első számú tanácsadója. Karácsonynak szüksége is van a mankóra, hiszen a párbeszédes politikus egy olyan széttöredezett pártszövetséggel próbál a Parlamentbe menetelni, aminek belső konfliktusait a tanácsadó szerint sem látja át.

A Szentes központú 3-as számú Csongrád megyei választókerületben ebből a szempontból hasonló a helyzet; a kireszavazzunk.hu portálon megjelent adatok szerint a jobbikos Szabó Zoltán Ferenc (30 százalék) a legerősebb ellenzéki jelölt, őt pedig jóval lemaradva követi csak a volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, az MSZP-Párbeszéd-DK közös jelöltje, Eörsi Mátyás (16 százalék).

Karácsonnyal szemben azonban Demeter egy régi káder, egy igazi egykori MSZMP-s pártfunkcionárius, ami már csak azért is kiemelendő, mert Farkas korábban még arról beszélt, hogy nemhogy vitázni nem akar a kommunistákkal, de még csak egy levegőt sem szívna velük, így valóban furcsa ez a fideszes pártkiadványban megjelent ajánlás.

További érdekesség még, hogy Szentesnek amúgy szocialista polgármesetere van Szirbik Imre személyében. Demeter tehát Farkas támogatásával őt is hátba szúrta. A fideszes politikus szempontjából viszont egyértelmű a helyzet, mivel a jobbikos Szabó Zoltán Ferenc már lőtávolon belülre ért, szüksége van baloldali szavazatokra, ezért jön neki jól a kollaboráns Demeter nyilvános kiállása. (Emlékezetes, a szintén Csongrád megyei Botka László azután lépett vissza az MSZP kormányfőjelöltségétől, hogy egyértelművé vált számára, a szocialista párt tele van fideszes ügynökökkel).

Jellemző az is, hogy amikor Lázár János Szentesre vitt pénzt, még csak nem is szólt Farkasnak, csak Szirbikkel találkozott.

Megkérdeztük Szabó Zoltán Ferencet is az esetről. A jobbikos politikus elsőre azt emelte ki, hogy Farkas egyáltalán nem tartotta be a 2014-es választási ígéreteit, hiába is plakátolták ki a szentesi műtőtömb és a 451-es út felújítását.

Szerinte Demeter és Farkas csak a baloldali szavazókat akarják megtéveszteni.

A legerősebb ellenzéki párt jelöltje nem felejtette el felidézni, hogy Farkas amúgy a Mezőhegyesi Ménesbirtokért felelős kormánybiztos, kizártnak tartja, hogy a parlamenti mandátumhoz jutva a későbbiekben képviselné a térség lakóinak az érdekét.

"Demeter is pontosan tudja, hogy győzelme esetén Farkas Sándort a következő 4 évben nem fogjuk látni, ennek ellenére mégis feláldozná a változást választókerületben"

- fogalmazott Szabó Zoltán Ferenc.

Azt pedig ne is feszegessük, hogy mindez abban a választókerületben történik, ahol Schmidt Mária tulajdonában álló kormánypárti Figyelő egy DK-s jobbikos összefogást hallucinált. Majdnem bejött nekik.

Mit látnak Schmidt Máriáék? Ordasat hazudott a Figyelő Vona Gáborról

Az egykor színvonalas lap romjain működő, jelenleg Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő szombaton megjelentetett egy "cikket" arról, hogy Vona Gábor egészen Szentesig ment azért, hogy egyeztessen a DK-val.DÖBBENET! OSSZAD MEG! MIT CSINÁL A VONA?! JÚDÁSPÉNZ!Még fényképeket is közölt a portál a leleplezésről. Csakhogy...

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss