Márki-Zay a jobbikos jelölt mellett kampányol Szentesen

Márki-Zay Péter, a fideszeseket megrengető hódmezővásárhelyi polgármester választás győztese, beszállt az országgyűlési választás kampányába és fórumokat tart az esélyes jelöltekkel. Ezzel azt szeretné elérni, hogy annak ellenére, hogy nem történnek visszalépések az ellenzék között egymás javára, minden körzetben egyértelmű legyen a választók számára, kire kell voksolniuk, hogy megtörjék a jelenleg regnáló Fidesz hatalmát.

Márki-Zay korábban 53 körzet legesélyesebb jelöltjét mutatta be, akiket egyenként felkeres és közös fórumot tart velük. A független polgármester szerint a legfontosabb a magas részvétel, mivel a hódmezővásárhelyi választás is megmutatta, hogy a Fidesz csak a saját táborát képes mozgósítani, így amennyiben minél több ember járul az urnákhoz április 8-án annál inkább növekednek az ellenzék esélyei.

Márki-Zay legutóbb épp hazai pályán, a Hódmezővásárhely központú csongrádi választókerületben tartott fórumot a legesélyesebbnek tartott jobbikos jelölttel dr. Kiss Attilával, akit már az LMP jelöltje és Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség elnöke is támogatásáról biztosított.

Hódmezővásárhelyen ismét győzelmet arathat az ellenzék

Hódmezővásárhely ikonná vált a 2018-as parlamenti választások előtt. A Fidesz veresége óriási erőt adott az ellenzéknek a küzdelemhez, akik megújult erővel vértezték fel magukat Orbán Viktor fenyegetései ellen. A Hódmezővásárhelyet is magában foglaló Csongrád megye 4-es választókörzet legerősebb ellenzéki jelöltjével, dr. Kiss Attilával beszélgettünk arról, legyőzhető-e a regnáló kancelláriaminiszter és lehullhat-e végleg a narancsszínű lobogó a Fidesz fellegváráról.

A következő állomás Csongrád megye 3-as számú választókerületének központja, Szentes, ahol Márki-Zay kedden ismét egy jobbikos jelölt, Szabó Zoltán Ferenc mellé teszi le a voksát. A kireszavazzunk.hu portálon megjelent adatok szerint a jobbikos Szabó Zoltán Ferenc (30 százalék) a legerősebb ellenzéki jelölt, őt pedig jóval lemaradva követi csak a volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, az MSZP-Párbeszéd-DK közös jelöltje, Eörsi Mátyás (16 százalék).

Talán ez a jelentős különbség vezethetett ahhoz, hogy a város szocialista alpolgármestere, Demeter Attila kijelentette, hogy szerinte a fideszes képviselőjelöltet, Farkas Sándort kell támogatni az április 8-ai választásokon.

A korábbi MSZMP-tag, jelenlegi szocialista alpolgármester szerint is a Fideszt kell támogatni

Most épp Szentes város szocialista alpolgármestere, Demeter Attila jelentette ki, hogy a fideszes képviselőjelöltet, esetében Farkas Sándort kell támogatni az április 8-ai választásokon. Emlékezetes, legutóbb a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely beszélt arról, hogy Vona Gábor kormányváltása helyett inkább Orbán Viktort tartaná kormányon.

 

Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.