Ki rántott fegyvert a plakátokat védő jobbikosokra? Feljelentést tesz a Jobbik

Csütörtök éjszaka több helyen is szervezett támadás célkeresztjébe kerültek a jobbikos plakátok. Ezen azonban már nem is lehet meglepődni, hiszen hónapok óta ez megy az egész országban. A plakáttörvény célja is az volt, hogy a Fidesz ellehetetlenítsen minden ellenzéki eszközt, amellyel meg lehet szólítani a választókat. A fideszes aktivisták az első jobbikos plakátok megjelenése óta szervezett csoportokban járják az országot, hogy letépjenek, lefessenek és megrongáljanak mindent, ami nem kormánypárti üzenetet közvetít. A plakátháború azonban most új szintet lépett: a Fidesz véres összecsapássá változtatta, és ismeretlen fegyveresek is feltűntek az éjszakában.

Arról már beszámoltunk péntek reggel az Alfahíren, hogy csütörtök éjjel fideszes plakátrongáló aktivisták brutálisan összeverték Szanyó Miklóst, a Jobbik óbudai önkormányzati képviselőjét, aki a párt plakátjainak épségét ellenőrizte a választókerületében.

Összeverték a jobbikos plakátot őrző óbudai önkormányzati képviselőt

Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselőt brutálisan összeverték csütörtök éjjel fideszes plakátrongálók. Két fogát kiverték, mentő vitte kórházba, sérüléseiről saját képet is feltöltött Facebook-oldalára: „A Fidesz már a fizikai erőszaktól sem riad vissza. Hiába őriztük a plakátjainkat, két fogam is bánta a mai éjszakát." - írta. Az esetről Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselőjelölt is beszámolt.

 

A fideszes aktivisták szó nélkül, azonnal rárontottak a képviselőre, akinek két fogát is kiverték.

Szanyó Miklóst a fizikai erőszak után kórházba kellett szállítani. Az esetről beszámolt az egész magyar sajtó, igaz a kormánypárti álhírgyártó oldalak egy másik üggyel próbálták úgymond ellensúlyozni a Fidesz számára kényelmetlen hírt, és arról számoltak be, hogy jobbikos „maffiózók” bántalmaztak fideszes aktivistákat, akik „a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták” (értsd.: rongálták a jobbikos plakátokat). Azóta több ellentmondásos hír is megjelent a sajtóban erről a másik esetről, amely több kérdést is felvet az üggyel kapcsolatban.

A Jobbik, reagálva a kormányzati álhírgyártó oldalak híreszteléseire, közleményt adott ki, mely szerint a Fidesz ismét hazudik. Az is kiderült, hogy szó sincs semmiféle jobbikos kopaszokról, vagy „maffiózókról”: a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjei - Stummer János és Bencsik János - illetve aktivistái voltak azok, akik a párt óriásplakátjait őrizték a Budaörsi úton, ahol rongálás céljából megjelentek a Fidesz aktivistái.

„Péntek hajnalban a Fidesz hét fős szervezett csapata a Budaörsi úton elkezdte rongálni plakátjainkat, helyszínen lévő aktivistáink erre számonkérték őket. Az egyik jobbikos aktivista, valamint a hét fideszes között dulakodás alakult ki, majd egész pontosan 14 másodperc elteltével két ismeretlen férfi egy megkülönböztető jelzés nélküli szürke Mercedesből kiszállva lőfegyvert rántott, és falhoz állította a jobbikosokat”

- olvasható a jobbikos közleményben.

A felfegyverzett férfiak nem azonosították magukat, a később intézkedő kerületi rendőrök sem tudták megerősíteni, hogy a rendőrség állományába tartozó személyekről volt-e szó. A Jobbik szerint valamelyik társszerv állományába tartozhattak.

A kérdés azonban az, hogy mit kerestek ott.

A Jobbik a közleményében azt írta:

„az éjszaka történtek azt bizonyítják, hogy fegyveresek biztosítják a Fidesz szervezett plakátrongálásait.”

A Jobbik ismeretlen tettesek ellen emberölési kísérlet miatt feljelentést tesz.

„Megvédjük a plakátjainkat, megvédjük Magyarországot, vasárnap pedig a magyar emberek segítségével eltakarítjuk Orbán maffiakormányát”

- közölte az ellenzéki párt.

sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám

Friss

sss
2019. június 25. | 17:59
Az elnök szerint pártja nem dughatja homokba a fejét.
sss
2019. június 25. | 11:28
Tíz- és százmilliós profitot zsebelhetett be a Fidesz-közeliként elkönyvelt zenészek közül Nagy Feró, Ákos és Mága Zoltán is.
sss
2019. június 25. | 11:13
A miniszter szerint a kormánynak nem érdeke az a lejáratás, amit egyébként a kormánymédia indított el.
sss
2019. június 25. | 10:06
A kaszinókoncessziók kiváltságos birtokosai minden eddiginél nagyobb, 4,6 milliárd forintos ajándékot kaptak a kormánytól.