Brit újságban tálaltak ki a közmédia dolgozói: a kormány utasítására, szándékosan kellett hazudniuk

A brit Guardiannek tálaltak ki nevük elhallgatását kérve a közmédia dolgozói, a cikket a 24.hu szemlézte.

A lap olyan dokumentumokat látott, melyekből kiderül, a kormányzat közvetlenül befolyásolja az MTVA-nál zajló munkát. A miniszterelnök stábjában dolgozók kiadták az újságíróknak, melyik kormánykritikus magyar állampolgárokkal szemben kell karaktergyilkosságot elkövetniük.

Egy neve elhallgatását kérő újságíró elárulta, a túltolt bevándorlóellenes hangulatkeltésre, sorosozásra a kormánytól kaptak utasítást. Azokban az anyagokban, melyekben Orbán érintett volt, még egy listát is kaptak a használandó kulcsszavakról.

"Úgy gondolom, a félelem légkörét teremtettük meg. Pavlovi reflex alakult ki a veszély, a terrorizmus, a menekültek, az ellenzék, Soros és Brüsszel felé" - nyilatkozta a névtelenséget kérő munkatárs.

A választások előtti estén az M1 a münsteri gázolásról is úgy számolt be, hogy az egy iszlamista terrorcselekmény volt, még akkor is, mikor már kiderült, hogy az elkövető egy pszichés zavarokkal küzdő német férfi volt.

Az újságírók igazságérzetük miatt szólaltak meg a lapnak. Többen elgondolkodtak azon is, hogy a választási eredmények ismeretében felmondanak.

"Szörnyen érzem magam, mert látom, hogy befolyásoltuk az embereket. Sokan közölünk azt gondolták, senki nem néz minket, és nem számított, mit mondunk. Úgy tűnik, számított. Borzasztóan" - jegyezte meg az egyikük.