Hazudott a Jobbikról a Fidelitas, most megfizethet érte

A Fidelitasnak - melynek vezetője, Böröcz László a parlament tagja lesz a következő ciklusban - fizetnie kell egy Jobbikkal szembeni hazugsága miatt. Mindezt azért, mert képtelenek voltak bocsánatot kérni az ellenzéki párttól.

A Fidelitas még 2015-ben azt a képtelenséget hazudta a Jobbikról, hogy a párt "nyakig benne van az embercsempész-bizniszben".

A Fővárosi Törvényszék azonban megállapította a nyilvánvalót, és 2018. január 3-án arra kötelezte a Fidelitast, hogy 15 napon belül levélben kérjen bocsánatot a Jobbiktól, végrehajtás terhe mellett.

 
Megnémult Fidelitas-tagok Dunaújvárosban
 
A Fidelitas végül február 1-jén e-mailben tett eleget a felszólításnak, egyben kérelmezte a végrehajtás megszüntetését is. Csakhogy a Jobbik március 1-jén jelezte a végrehajtónak, hogy a bocsánatkérés nem felelt meg a jogerős bírósági ítéletnek, sőt az email további személyiségi jogokat sértő kijelentéseket tartalmazott.
 

Menekülő Fidelitas-tagok Ózdon

A végrehajtó ennek megfelelően a bírósághoz fordult, és a Pesti Központi Kerületi Bíróság április 5-én 500 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a Fidelitast. Egyben arra is felszólították a Fidesz utánpótlását, hogy ha nem tesz eleget a jogerős ítéletben foglalt kötelezettségének, akkor további pénzbüntetésre számíthat.

A végzést a napokban kapták meg a felek.

(Címlap- és borítókép: a Fidelitas balassagyarmati legendás égése)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. július 22. | 16:59
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
sss
2019. július 22. | 15:06
Egyre több ilyen esetre lehet számítani a tömeges betelepítés miatt.
1
sss
2019. július 22. | 14:14
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
Nem bizonyulhattak elegendőnek a kamuregek.