Jobbik: A közmédia a fideszes agymosás eszköze lett

Népszavazást kezdeményez a Jobbik a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében.

"A közmédia éveken át nem hívott meg jobbikos politikusokat a műsoraiba, végül ez a Kúria jogerős döntése miatt változott meg, amit a közmédia a sajtószabadság elleni súlyos támadásként értékelt. Ez lenne a kiegyensúlyozottság? Vagy az, hogy a Jobbikról a Ripost nevezetű kormányzati hazugsággyár álhírei alapján számolnak be az esti híradóban? Vagy az, hogy bíróságon marasztalják el a közmédiát, mert Ripost nélkül is képes hazudni rólunk?" - teszi fel a kérdést közleményében a Jobbik.

A párt ismertette, hogy mindezek után kénytelenek népszavazást kezdeményezni azért, hogy az évi 80 milliárdból működő közmédia fogadja el végre: nem a Fidesznek vannak alárendelve, hanem a magyar választóknak, akik kiegyensúlyozott tájékoztatást várnak el, nem pedig fideszes agymosást.

Mint arról már portálunk is beszámolt, Volner János, a Jobbik alelnöke pénteken jelentette be sajtótájékoztatóján, hogy pártja országos népszavazást kezdeményez a sajtószabadság visszaállítása érdekében.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. igazgatójának elképesztő nyilatkozatáról, miszerint "A közmédia határozottan visszautasítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom vádjait, és továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett", tegnapi cikkünkben olvashatnak:

Z. Kárpát Dániel: Kemény parlamenti és azon kívüli csatákra készülünk

A törvényi határidő lejártáig minden törvényes eszközzel küzd a Jobbik azért, hogy következményei legyenek a rengeteg feltárt választási visszaélésnek. A párt azt is szeretné elérni, hogy ahol pár tucat, vagy néhány száz szavazat döntött a mandátum sorsáról ott új választást írjanak ki.