Még a metrót is lezárhatják a Kossuth téren

Olyan nagy a készültség, hogy nemcsak a teret, még a metróállomát is lezárj(hat)ják holnap.

A BKK közleményt adott ki a holnapi forgalmi változásokról: eszerint módosul a 2-es villamos, a 15-ös és 115-ös autóbusz, a 70-es és a 78-as trolibusz közlekedése, illetve az M2-es metró Kossuth Lajos téri állomását is lezárhatják kedden az első járat indulásától várhatóan 11 óráig – illetve a korlátozások feloldásáig. 
 
A 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd felől a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig, a 15-115-ös autóbuszok módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky útra terelve, valamint a 70-78-as trolibuszok a Kossuth Lajos tér M helyett az Arany János utca M végállomásig közlekednek.

Mint írják: 

"A Kossuth Lajos téri metróállomás lezárásra kerülhet, ez idő alatt az M2-es metró szerelvényei a Kossuth Lajos téren megállás nélkül áthaladnak."

Igen, így, feltételes módban. 

Mint ismert, az Országgyűlési Őrség és a Terrorelhárítási Központ "nemzetbiztonsági okokra" hivatkozva hétfő délután hatkor részben lezárja a teret. Holnap tíz órakor alakul meg az új országgyűlés, az még további kérdés, hogy a délelőttre meghirdette tüntetést meg lehet-e tartani a téren. 

A TEK-es lezárás 11-ig tart, az Országgyűlési Őrség kordonos lezárása elvileg kettőig. Elvileg, hiszen a Jobbik bejelentette, hogy le fogják bontatni a kordont. Egyelőre megjósolhatatlan, hogy erre hogyan fog reagálni az Országgyűlési Őrség vagy a rendőrség.