A Kossuth teret lezárták, de Orbán kedvenc arab nemzetbiztonsági kockázata simán bejutott a Parlamentbe

Napok óta megy a csiki-csuki a Kossuth tér körül, hogy a kiemelkedően fontos, és a mecseki bazsarózsánál is védettebb személyek jelenléte miatt le lehet-e zárni az Országház környékét, és bemehetnek-e a oda rettenetes veszélyt jelentő tüntetők.Aztán a parlamenti karzaton feltűnik egy két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat.

Zaid Naffa jordániai üzletembert (vagy valami olyasmit) az LMP-s Demeter Márta szúrta ki az ülésteremben.

A Naffa családot Orbánék kedvenc arabjainak tartják, nem véletlenül. Zaid egyik testvére,  a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. arab országokért felelős kereskedelmi igazgatója, majd Magyarország nagykövete lett az Egyesült Arab Emirátusokban, a másik pedig Jordániában tiszteletbeli konzul. 

Zaid Naffa akkor került  a hazai közvélemény érdeklődésének homlokterébe, amikor kiderült, hogy a pénzmosásért és terrorizmus finanszírozásáért nemzetközi körözés alatt álló, azóta elhunyt Gaith Pharaon szaúdi üzletemberrel (vagy valami olyasmivel) közösen nyújtott be magyar állampolgársági kérvényt. Mindettejük beadványát elutasították, Naffáét azért, mert 

a Terrorelhárítási Központ nemzetbiztonsági kockázatokat tárt fel személyével kapcsolatban. 

Megbukott a TEK átvilágításán Orbán és Pharaon barátja

Az Index tényfeltáró cikke szerint kockázatokat tárt fel a Terrorelhárítási Központ (TEK), amikor ellenőrizte Jordánia tiszteletbeli konzuljának hátterét. Zaid Naffa évtizedek óta Magyarországon tevékenykedik. Kapcsolatban áll Orbán Viktor miniszterelnökkel és környezetével. Az állítólag elhunyt, a korábban az Interpol és az FBI által is körözött Ghaith Pharaon rajta keresztül próbált magyar állampolgárságot igényelni.

Most ugyanez ez a TEK - amely lezárta a fél környéket - engedte be őt az Országházba. 

sss
2019. október 22. | 20:33
Brexit káosz
sss
2019. október 22. | 14:58
1956, relikviák, műtárgyak, múzeum
sss
2019. október 22. | 20:33
Brexit káosz
sss
2019. október 22. | 14:58
1956, relikviák, műtárgyak, múzeum
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss