Megnyerte dunaújvárosi körzetét a jobbikos politikus, már nem szerepelhet a helyi médiában

A jobbikos Pintér Tamás egyéni körzetét megnyerve jutott parlamenti mandátumhoz, a városvezetéshez és a fideszes vállalkozókhoz köthető helyi sajtóorgánumok máris igyekeznek akadályozni a munkáját.

A képviselő Facebook-posztjában azt írja, korábban is jóval kevesebb felületet kapott a helyi sajtóban, mint fideszes ellenfelei, és bár sokszor mondanivalójának lényegét hagyták ki a tudósítók, legalább megjelenhetett.

"A mai napon sajtótájékoztatót tartottam (volna) Dunaújvárosban. A témaként a helyi önkormányzati életben történő szerepvállalásomat adtam meg. Ugyanis, mint egyéni mandátumot szerzett képviselőnek helyet és tanácskozási jogot kell, hogy biztosítsanak számomra a helyi közgyűléseken. El szerettem volna mondani, hogy szerepvállalásommal biztosítottá tenném, hogy az ideáramló pénzek ne oligarchák zsebében, hanem a megfelelő helyeken kössenek ki" - írja bejegyzésében.

A sajtótájékoztató viszont elmaradt, mivel azon egyetlen újságíró sem jelent meg.

"A helyi hírlap volt az egyetlen, aki jelezte, hogy csak fotóst tud küldeni, de ha eljuttatok egy közleményt azt lehozzák, ellenben sem a tévé, sem a Dunaújváros nevű újság nem képviseltette magát a sajtótájékoztatón. Ezt csak tetézi, hogy mindezt akkor közölték, amikor már én kerestem meg őket érkezésük időpontja után érdeklődve." 

Pintér azt írja, dühöt és csalódottságot érez, az viszont bizakodásra ad okot, hogy a Fidesz még mindig nem ébredt rá, hogy azért vesztette el a választásokat a körzetben, mert az emberek a korrupcióra és arroganciára mondtak nemet.

"Nos, egyet ígérhetek: jövő héten ott leszek a közgyűlésen és fel is fogok szólalni. A dunaújvárosi embereket pedig arra kérem, legyenek ők a mi médiánk, közösen le fogjuk rombolni ezen rendszer minden mocskát, és helyette egy mindenki számára élhető és szerethető környezetet építünk" - zárja bejegyzését a politikus.

Az ellenzék helyzetét nem segítni, hogy a fideszes vállalkozók letarolták a teljes megyei lappiacot, a városi lapok pedig javarészt a helyi városvezetés kezében vannak.

Volner János, a Jobbik alelnöke április végén bejelentette, hogy pártja ügydöntő népszavazást szeretne tartani a kiegyensúlyozott tájékoztatásról, a közmédiát például köteleznék arra, hogy azonos időkeretet biztosítson a parlamenti pártok számára, a javaslatokat pedig kommentár nélkül mutassa be.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. július 22. | 16:59
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
sss
2019. július 22. | 15:06
Egyre több ilyen esetre lehet számítani a tömeges betelepítés miatt.
1
sss
2019. július 22. | 14:14
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
Nem bizonyulhattak elegendőnek a kamuregek.