Célpont: Budán bújtat bevándorlókat az Orbán-kormány

A HírTV Célpont című műsora afgán bevándorlókat talált az állami fenntartású Mozgáskorlátozott Emberek Rehabilitációs Központjának Marczibányi téri rehabilitációs központjában.

A riportban elhangzik, hogy a bentlakók szerint csaknem egy éve szállásolnak el bevándorlókat az intézményben:

„Nem ennyi időre jöttek ők, csak meghosszabbították nekik a szállást, mert már volt róla szó, hogy év elején elköltöznek és... És aztán mégsem. Úgyhogy most nem tudom, hogy meddig lesznek.”

Sőt, az is kiderül, hogy olyan afgán családot is rejteget itt az Orbán-kormány, amely korábban 4 hónapot töltött Németországban, mielőtt egy hónappal ezelőtt hazánkba deportálták volna őket.

Ez viszont felvet néhány kérdést az Orbán-kormány bevándorlás-politikájával kapcsolatban; most akkor nemcsak az illedelmesen kopogtatók jöhetnek, hanem azok is, akiket nyugatról küldenek ránk? Akkor mi az a kvóta?

A műsor megkereste a fenntartót, vagyis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot is, akik sem a telefonos, sem pedig az írásos megkeresésre nem reagáltak, így nem tudható, hogy pontosan hány bevándorlót bújtatnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alá tartozó intézményekben és az sem, hogy mennyibe kerül az ő ellátásuk.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 21:37
1
A mesében akár fejleszteni is tudnak majd belőle...