Több mint két hónap után visszaküldték a börtönbe a mentelmi joggal szabadult baltást

Miután megírtuk, hogy még mindig szabadlábon van.

Toma Attila, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében emlékeztetett, hogy az

előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt

dr. K. Gyula előzetes letartóztatását még március 20-án megszüntették, mivel a vádlott képviselőjelöltként indult az országgyűlési választáson és az eljárást a mentelmi joga miatt nem folytathatták.

Az Alfahír három nappal ezelőtt írta meg ugyancsak a Nyíregyházi Törvényszékre hivatkozva, hogy dr. K. Gyulát a választások után sem helyezték vissza előzetes letartóztatásba, hanem azóta is, tehát már bő két hónapja szabadlábon védekezett.

Szabadlábon maradhatott a mentelmi joga miatt szabadult késes-baltás támadó

Késsel megszúrta élettársát, majd baltával fejen is ütötte - a nő életét csak a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Dr. K. Gyula ezt követően úgy szabadult a börtönből, hogy márciusban felírták az egyik kamupárt országos listájára, így április 8-ig mentelmi jogot kapott. Megtudtuk, hogy azóta is szabadlábon van.

A szóvivő mostani közlése szerint viszont a választások után a büntetőeljárás újraindult és hétfőn döntés született a korábban alkalmazott kényszerintézkedésről.

Érdekesség, hogy bár múlthét pénteken is volt tárgyalása a vádlottnak, akkor nem rendelték el az előzetest, cikkünk után viszont a bíróság már megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyét.

Ezért - az elsőfokú eljárás befejezéséig - ismét elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, aki

a tárgyalóteremből már nem is távozhatott szabadon.

A vádirat szerint a vádlott 2015. február 25-én konyhakéssel, majd baltával életveszélyesen megsebesítette élettársát. A dulakodás közben a vádlott a késsel élettársa nyakát próbálta megszúrni, majd a balta tompa végével a vérző sértett fejére ütött, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.