Életben van a Kijevben állítólag lelőtt újságíró

Egy különleges művelet része volt csupán a halálhír.

Délelőtt adtunk hírt arról, hogy lelőttek egy ismert orosz újságírót kijevi otthonában, és az akkori információink szerint a férfi a mentőautóban életét vesztette.

Lelőttek egy orosz újságírót Kijevben, az ukránok Moszkvát gyanúsítják

Lelőttek egy ismert orosz újságírót kijevi otthonában, a férfi a mentőautóban halt bele sebesülésébe - közölte a kijevi rendőrség kedden. Az orosz kormány és az EBESZ is követeli a gyilkosság haladéktalan felderítését, miközben az ukrán vezetők az gyanítják, hogy Oroszország áll a Kijevbe költözött ismert orosz ellenzéki újságíró, Arkagyij Babcsenko megölése mögött.

Azonban kiderült, hogy az újságíró életben van. Ha valódi kémsztorira és izgalmakra vágyunk, nyugodtan kihagyhatjuk a Homeland következő epizódját és beleáshatjuk magunkat a történetbe.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetője ugyanis az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósítása alapján közölte:

az SZBU időben tudomást szerzett arról, hogy az orosz titkosszolgálatok Babcsenko életére törnek. Hozzáfűzte, hogy nem pusztán megakadályozták az újságíró megölését, de dokumentálni is tudták a merénylet előkészítését. 

"Most kifejezhetném részvétemet Arkagyij Babcsenko családjának, de nem teszem. Ehelyett szeretném felköszönteni Arkagyijt immár harmadik születésnapja alkalmából, és kérem, hogy jöjjön be a terembe"

- mondta az SZBU-főnök, mire az újságíró belépett.