Még ügyvédet sem akartak engedni a célkeresztben lévő jobbikos önkormányzati képviselőnek

Tovább zajlott a Budai Lóránttal szembeni fideszes hadjárat. A jászberényi jobbikos önkormányzati képviselőt néhány Facebook-posztja miatt akarják kizárni a testületből.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett Jászberény fideszes polgármestere Budai Lóránt jobbikos önkormányzati képviselővel szemben azért, mert az ellenzéki politikus Facebook-oldalán kritikával illette munkájukat. A fideszes városvezetés és Szabó Tamás polgármester ugyanis úgy gondolja, hogy Budai Lóránt posztjai az önkormányzat jó hírnevét sértik, érdekeit csorbítják.

Győzelmi mámor? Kritikái miatt kizárnák a jobbikos önkormányzati képviselőt

A fideszes városvezetés és Szabó Tamás polgármester ugyanis úgy gondolja, hogy Budai Lóránt posztjai az önkormányzat jó hírnevét sértik, érdekeit csorbítják, ezért szerintük a jobbikos képviselővel szemben csökkent a közbizalom, méltatlanná vált posztjára.Bár a közbizalom csökkenésével érvelni kifejezetten szokatlan eljárás, Budai Lóránt az N1TV-nek adott interjújában arról beszélt, hogy az elmúlt két ciklus választásai során Szabó Tamás polgármester népszerűsége folyamatosan csökkent, míg az övé nőtt, így a közbizalommal való indoklás főleg érthetetlen.

Az önkormányzatban már tartottak egy bizottsági ülést ennek kapcsán, ám arra a kezdeményező polgármester nem ment el, így emiatt most egy második, zárt bizottsági ülést tartottak. Erre az N1TV riportja szerint már készültek: lezárták a folyosót, és jegyzői engedélyhez kötötték a forgatást, a stáb munkáját nehezítve. De Budai Lóránt ügyvédjét is kiküldték a zárt ügyrendi bizottsági ülésről, pedig a törvény szerint ő jelen lehet. Ezt végül egy gyors kormányhivatali megerősítést követően elfogadták, és az ügyvéd visszamehetett.

Budai Lórántot azonban -az ügyvéd szerint szabálytalanul-, kizárták a róla szóló szavazásból is, így a bizottság határozatképtelenné vált, és tovább húzódik az ügy. Előreláthatóan jövőhéten a képviselőtestület dönthet az összeférhetetlenségről.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A pénzintézet nyugdíjbiztosítottjai között több mint 6 százalékkal nőtt a 35 év alatti fiatalok aránya.
László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke beszélt az Alfahírnek a rabszolgatörvényről.