Még Miskolchoz sincs semmi köze a Rokker Zsolttit névegyezéssel hátráltató „független” jelöltnek

Full kamu, megtévesztés, trükk. Vajon kié?

Mint arról beszámoltunk, Miskolc egyik választókörzetében időközi önkormányzati választás lesz, és lényegében közös ellenzéki támogatással a Rokker Zsolttiként ismert Erdei Sándor indul a fideszes kihívóval, Nagy Ákossal szemben. Mögé állt az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik is.

Ám váratlanul, az utolsó pillanatban leadta ajánlásait egy másik Erdei Sándor is, aki szintén függetlenként indul a választáson. Ez azt jelenti, hogy a szavazók nehezen különböztethetik meg a két indulót, és félő, hogy megosztott szavazatok miatt megnő a fideszes jelölt esélye a győzelemre.

Ha a jelölt indulását tényleg ez motiválta, az újabb mélypontját jelenti a magyar politikai közéletnek, és igazából attól sem állunk messze, hogy a történeket választási csalásnak nevezzük. Mert hiába legális a módszer, ettől még a választók szándékos megtévesztésére alapozni nem lehet más, mint csalási szándék.

És sajnos minden jel arra mutat, hogy erről van szó: a hvg.hu megtalálta a semmiből felbukkant "másik" Erdei Sándort. Mint írják, a róla elérhető információkból úgy tűnik, egyedül a választók megzavarására alkalmas névegyezőség volt a szempont az indulásánál, Miskolchoz, pláne az adott önkormányzati körzethez ugyanis semmi köze.

Nyékládházán él és Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz.

A lap szerint Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor új stratégiája az lesz, hogy születési évszámával együtt szerepelteti majd a nevét a plakátokon és minden egyéb kampánymegjelenésben. Vagyis

„Erdei Sándor 1976” lesz az ő neve a kamu Erdei Sándorral szemben, aki 1983-as születésű.

Mint tegnap megírtuk, 2010-ben már volt rá példa a többnyire cigányok lakta Tiszabőn, hogy a sok roma jelöltet a becenevükön is feltüntették, mint például „Mága Gyula Pipás Gyuszi Fia”, vagy éppen „Rácz Jenő Hájas”, de az Átlátszó felhívta rá a figyelmet, hogy a 2013-as választási eljárási törvény szerint ilyet már nem lehet csinálni.