Továbbra sem tudni, ki a felelős a hétvégi kutyagyilkosságért

A Szurkolók az állatkínzás ellen beszámolója szerint továbbra sem tudni, hogy történhetett a hétvégi tragédia Helvécián, melynek során egy kutyát brutálisan lefejeztek.

Az állatvédők Facebook-bejegyzése szerint bár nyomozók és hatósági állatorvos is vizsgálta a falubéli családi ház kapujánál lefejezett eb esetét,

egyelőre nem tudták megállapítani, hogy ember, esetleg egy másik kutya követte-e el a borzalmas gyilkosságot.

"Az orvosi vélemény szerint nem egyértelműen megállapítható, hogy egy másik kutya vagy egy ember a felelős ezért, így a tetemet elszállították további vizsgálatokra" - áll a szervezet közlésében.

Hozzátették: a kutya egyik gazdája, egy idős, szívbeteg férfi ittasan aludt a házban, nem hallott semmit, felesége pedig külföldön tartózkodott, így ő sem tudott érdemi információval szolgálni az eb halálával kapcsolatban.

A HírTV-nek nyilatkozva Kápé Richárd, a szervezet egyik tagja azt mondta, hogy a házban tartózkodó férfi sokáig azt sem tudta, mi történt:

"Azt mondta, hogy a kutyának ott van a kajája, a kutya jól van, majd visszafeküdt aludni."

A csatorna szerint a rendőrök éjszakába nyúlóan helyszíneltek, a hatósági állatorvos az elsődleges vizsgálat alapján pedig azt gyanítja, hogy az ebet egy másik kutya támadta meg. Az, hogy valóban így történt-e csak a boncolást követően derül ki.

(Képünk illusztráció)

Embertelen kegyetlenséggel végeztek ki egy kutyát egy vidéki településen - Állatvédők a helyszínen

A csoport tagjai a lehetséges rendőrségi eljárásra való tekintettel nem nevezték meg, pontosan mely településen történt a bestiális rémtett, ám az általuk közzétett fényképeken és videón jól látható, hogyegy családi ház kertjében egy lefejezett kutya teteme fekszik, a bejárati kapu csurom vér és szőr, az állat feje pedig a bejárat előtti tuja tövében nyugszik.