Elon Musknak tényleg az agyára ment, hogy nem ők menthették ki a thai gyerekeket a barlangból

Megmenekült mindenki, de az öröm helyét átvette a beszólogatás, Musk nehezen viseli, hogy nem volt szükség a tengeralattjárójára.

Mi is beszámoltunk róla, hogy mind a 12 gyereket és az edzőjüket is sikerült kimenteni a két hétig tartó barlangi fogságból Thaiföldön, itt például az akcióról készült videó látható.

Elon Musk Tesla és SpaceX-vezért, korunk egyik legnagyobb szupersztárját Twitteren kezdték vegzálni a követői, hogy tehetne valamit a sikeres mentés érdekében. Musk és mérnökei gyorsan reagáltak is: megterveztek, felépítettek és leteszteltek egy mini-tengeralattjárót, ami komoly és elismerésre méltó teljesítmény, de a feladatra gyakorlatilag alkalmatlan volt, mert merevtestű járművel picit ésszerűtlen lenne bemászni kanyargós, nagyon szűk járatokba, amit a mentés irányítói jeleztek is. Ettől viszont elgurult Musk gyógyszere.

Nem is szakértő

Musk eleve késve érkezett Thaiföldre a tengeralattjáróval, mert a mentés már folyamatban volt. Az egészet Narongsak Osatanakorn irányította, aki helyi kormányzó volt, de közben lemondott posztjáról és csak a barlangban rekedt gyerekek kihozatalára koncentrált. Ő utasította vissza Musk ajánlatát:

„bár az eszköz technológiailag szofisztikált, nem igazán illeszthető bele küldetésünkbe.”

Az élő Tony Starknál ettől elpattant valami. Először leszögezte, hogy Osatanakorn „nem is szakértője a témának” ráadásul „pontatlanul nevezik a mentés irányítójának” mert ő valójában „volt thai tartományi kormányzó”.

Majd hozzátette, hogy ők ezt jobban tudják: a barlangban készült felvételek elemzése, illetve a SpaceX tervezőivel és búvárokkal folytatott beszélgetései során arra jutottak, hogy a tengeralattjáró „igenis képes lett volna megtenni a teljes utat”, de jófejségből Thaiföldön hagyja az eszközt, mert „hátha szükség lesz még rá a jövőben”.

Feldughatja magának

Ezután Vern Unsworth, Thaiföldön élő brit búvár, aki maga is részt vett a mentésben, a CNN-en keményen beleállt Muskba és az ötletébe:

„Teljesen reménytelen volt, hogy működjön. Fogalmuk se volt róla, hogy milyen volt a barlangi átjáró. A tengeralattjáró úgy másfél méteres volt, és merev, vagyis lehetetlen lett volna kanyarogni vele a járatok szűk kanyarjaiban és a sok akadály között. Az első ötven méteren elakadt volna. Csak egy PR-trükk volt. Elon Musk feldughatja magának a törpetengeralattjáróját. Oda, ahol fáj!”

Pedofil

Vasárnap újra jött Musk, hogy pedofilozzon egyet. A mentést irányító brit búvárt illette a „pedó csákesz” jelzővel.

„Tudod, mit? Ne fáraszd magad a videóval. Majd megcsináljuk, ahogy végigmegyünk a minitengeralattjáróval a Cave 5-ön… Bocs, pedó csákesz, csak kérned kellett volna.”

Musk ezt Twitteren posztolta, de időben kapcsolt, ezért letörölte, viszont az internet egy olyan gonosz terület, hogy ami oda egyszer felkerült, nem tűnik el csak úgy:

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Részletesen tájékoztatta a közvéleményt a koronavírus körüli helyzetről Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.
12 tartalmas gondolatokkal teli szerzemény az új szólóalbumon.
"Nem az évszámok a fontosak a kommunizmus esetében sem, hanem az indokok, a motivációk, a logikai rendszer" - a Jobbik IT ismét megemlékezett a kommunista diktatúrák áldozatairól. De milyen üzenete van ennek a jövő generációja számára? Interjú.