Tóth Péter szerint manipulálták a róla készült hangfelvételt

Méltatlannak érzi, hogy úgy próbálják meg beállítani, mintha ők bárkit is meg akart volna vesztegetni, nyilatkozta az Alfahír megkeresésére Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke, akiről a napokban a kormánypárti sajtó igykezett elhitetni, hogy pénzt ajánlott a párt küldötteinek, ha azok Sneider Tamásra szavaznak a tisztújító kongresszuson.

Tóth a felvétellel kapcsolatban kijelentette, hogy egyértelműen összevágott, manipulált anyagról van szó. Szerinte az eredeti felvétel bizonyítaná, hogy a kormánypárti sajtóban ellene felhozott vádak nem igazak.

"Ez egy rendkívül gusztustalan és aljas támadás a Novák-féle párt részéről"

- mondta el az ellenzéki politikus, aki méltatlannak érzi, hogy olyan látszatot akarnak róla kelteni, hogy ő bárkit is meg akart volna vesztegetni, erről szerinte szó sem volt.

A beszélgetésben elhangzó pénz kérdéséről a Csongrád megyei elnök elárulta: az is csupán egy kiragadott részlet, valós kontextusban a kijelentés arra utalt, hogy ha kell, akkor minden szükséges segítséget megad a küldötteknek a Budapestre való eljutáshoz, legyen az autó vagy útiköltség; illetve taggyűlés összehívásához ajánlotta föl a saját irodáját.

Azokra fölvetésekre, miszerint ne lett volna tiszta küzdelem a Jobbik legutóbbi tisztújító kongresszusán és Toroczkai Lászlót "elütötték" volna az elnöki pozíciótól, Tóth Péter úgy reagált:

"A legnagyobb hiba, az volt, hogy Toroczkai egyáltalán felvételt nyerhetett a pártba. Ő nem csapatjátékos, neki csak egy dolog számít: Toroczkai László."

A politikus hozzátette: úgy érzi, a történtek őt igazolják, az egykori alelnök pedig csak saját magának köszönheti, hogy alulmaradt a megmérettetésen.

sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss