Ma a Pesti Srácok ismerte be egy hazugságát Sneider Tamásról

Így könnyű volt nyerni.

A Pesti Srácok elnevezésű kormánylap július 31-én ismerte be egy március 26-ai hazugságát. A választási kampányt végighazudó portál aznap éppenséggel Sneider Tamásról, a Jobbik alelnökéről, illetőleg hatvani országgyűlési képviselőjéről lódította azt, hogy elrejtett egy vadászbirtokot a Magas-Mátrában.

Csak kamuzta az Origo Sneider Tamás vadászházát - a bíróság elítélte a hazugokat

A Fővárosi Törvényszék egy újabb fideszes hazugságról mondta ki az ítéletét. A Matolcsy György jegybank elnök fia által tulajdonolt és vezetett Origo még a kampány véghajrájában "cikkezett" arról, hogy Sneider Tamásnak van egy eltitkolt luxus vadászháza a Mátrában.

A leírtak természetesen nem fedték a valóságot, amit akkor a jobbikos politikus egyből le is szögezett, valamint cáfolt, azonban ez nem gátolta meg az adóforintokból kitartott kormánysajtót, hogy a kampány alatt folyamatosan felszínre hozzák ezt az ügyet.

Ez egyébként olyan jól sikerült, hogy még a választások után is támadták a birtokával a Jobbik elnöki székéért induló Sneidert annak a pártnak a kitartottjai (vö.: Fidesz), amelyiknél inkább ciki, ha nincs otthon egy EU-s pénzből felhúzott vadászház.

Mindenesetre itt a hazugság helyreigazítása:

"Az általunk szerkesztett pestisracok.hu internetes portálon 2018. március 26. napján megjelent Vona bizalmasa, a jobbikos Sneider-család elrejtett egy vadászbirtokot a Magas-Mátrában című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás jobbikos képviselő azért nem szerepelteti a vagyonnyilatkozatában a mátrai vadászbirtokot, mert azt a felesége és a felesége ügyvédi irodájában rejtették el. A valóság ezzel szemben az, hogy a vadászbirtok nem képezi Sneider Tamás tulajdonát ezért azt a vagyonnyilatkozatában nem kellett feltüntetnie továbbá a felesége nyilvános vagyonnyilatkozatában a birtok szerepel."

Emlékezetes, nem olyan rég a Magyar Idők című kormánylap ismerte el, hogy csak hazudta, hogy Vona Gábor hitet tett Allah mellett, mint ahogy légből kapott állítás volt az is, hogy haverkodott volna terroristákkal.

Beismerték, hogy hazudtak: Vona soha nem tett hitet Allah mellett, és nem haverkodott terroristákkal sem

Persze ezek már nem változtatnak semmin, a negyedik Orbán-kormány magas támogatottsággal került hatalomra, és akik döntését a különböző hazugságok alapozták meg, most foghatják fejüket - vagy persze mindig ott lesz a könnyebb út, beledugni inkább a homokba.

Remélhetőleg 2019-ben nem lesz ennyire hiszékeny ez az ország.

(Címlap- és borítókép: Orbán Viktor és Semjén Zsolt ünnepli a hazugságokkal megnyert választást - fotó: MTI)