"A mai napon a sajtószabadság és a demokrácia koporsójába vert be egy újabb szöget a Fidesz"

Jakab Péter szerint ez nem volt egy meglepő lépés.

Jakab Péter emlékeztetett, Orbán Viktor már 2018. március 15-én megígérte, hogy elégtételt fog venni mindenkin, aki nem az ő táborához tartozik.

A jobbikos politikus szerint ennek a hadjáratnak az első lépéseként próbálták betiltani a Jobbikot, ami viszont nem sikerült. Ezután következett a parlament: a Fidesz októbertől megpróbálja betiltani a kormány elleni tiltakozásokat.

"Orbán Viktor lényegében a kormánykritikus népet is be akarja tiltani".

Ezzel együtt pedig el akarja hallgattatni azokat a médiumokat, amelyek még kritikus véleményeket fogalmaznak meg a kormánnyal szemben, és ennek a döntésnek esett áldozatául a HírTV - magyarázta Jakab Péter.

Ugyanakkor fontosnak tartja a Jobbik szóvivője, hogy lássák a választók,

"amíg a Jobbikot nem tudják betiltani, már pedig nem tudják, addig van remény arra, hogy a sajtószabadságot helyreállítsuk, hogy megteremtsük a szabad választások feltételeit, hiszen a szabad választások feltétele a szabad sajtó, csak így tudnak az emberek megfelelően tájékozódni, és felelősen dönteni".

Ennek az esélyét akarja most elvenni az emberektől Orbán Viktor, azzal, hogy a szabad sajtót porral hinti be - tette hozzá.

S hogy mit tud egy ilyen helyzetben üzenni az utcára kitett, vagy megzsarolt újságíróknak egy politikus?

"Sajnos, a Magyar Nemzet sok kollégája már megtapasztalta, hogy hazánkban a szabadságot nem adják olcsón, de sokunknak kell ezért küzdenie, és nemcsak képviselőknek és újságíróknak, hanem szerte az országban önkormányzati dolgozóknak, közalkalmazottaknak, akik ugyanezzel a helyzettel állnak szemben már évek óta, ha felmerik vállalni a véleményüket, akkor mehetnek az utcára"

- válaszolta Jakab Péter.