Kiderült, ki ölhette meg öt évvel ezelőtt a soroksári kocogó nőt?

Egy ipari kamera buktatta le a feltételezett gyilkost.

A nő nemrég tett vallomást a rendőrségen, miszerint a hatóságok által az eset kapcsán közzétett felvételeken ráismert volt élettársára.

A rendőrök még tavaly decemberben hozták nyilvánosságra a 2013. szeptember 25-én történt bűneset környékét figyelő ipari kamerák felvételeit.

Többek között annak a kerékpáros férfinak a jelentkezését is várták, aki aznap 18 óra 18 perckor, sötét kerékpáros sisakban és kékeszöld felsőruházatban az Oázis kertészet előtt egy sötét kerékpárral haladt a Vízisport utca felé.

A vallomást tevő nő szerint a felvételen egyértelműen volt élettársa, N. szerepel, aki nagy kerékpáros hírében áll, és azóta már nincs az élők sorában.

Mint emlékezetes, Kardosné Gyurik Krisztina az esti órákban indult el otthonról futni, lemeztelenített holttestét a házuk közelében található bicikliút mellett találták meg.

A Bors felidézi, hogy a nyomozóknak a gyilkosság helyszínén sikerült DNS-mintát rögzíteniük, amit jelenleg N. kollégáinak DNS-ével is összehasonlítanak, mert a gyanú szerint nem zárható ki, hogy a nővel többen végeztek. A hatóságok a feltételezett gyilkos édesanyjától is mintát vettek, aki elég meglepő információval hívta föl N. volt párját:

fia halálát követően átnézte annak biciklitároló helységét, és ott olyasmire bukkant, ami teljesen kiborította, bár azt senkinek sem hajlandó elárulni, pontosan mit talált, inkább a sírba viszi magával a titkot.

N. egyik ismerőse szerint a férfi soha nem fogadta meg az emberek tanácsait, kötekedett és hazudozott, utált közösségbe járni, rendszeresen szorongott és feszült volt, ám a munkáját tisztességgel végezte.

Kardosné Gyurik Krisztina halála kapcsán eddig számtalan találgatás látott napvilágot, a hatóságok gyanakodtak sorozatgylkosra, szerelemféltésre, külföldi elkövetőkre, de eddig semmi sem hozott eredményt az ügyben.

Soroksári gyilkosság: nyomravezetői díj sem hozott megoldást

Huszonkét bejelentést kapott a rendőrség azóta, hogy az országos főkapitány 5 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a soroksári gyilkosság ügyében - tájékoztatta a Borsot a az ORFK sajtóügyelete. Szeptemberben a Jobbik országos elnöksége egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügy feltárására.