Függetlent választottak a korrupció miatt elítélt, Fidesz által támogatott polgármester helyére Balmazújvárosban

Három független (ebből egyellenzéki és egy Fidesz által támogatott), valamint egy munkáspárti képviselő indult Balmazújváros polgármesteri székéért. Az előző városvezetőt, aki azelőtt Tiba István fideszes polgármester-képviselő jegyzője volt, korrupciós bűncselekmény miatt ítélték el.

A négy jelölt közül Hegedűs Péter független jelöltet választották Balmazújváros polgármesterévé a szavazók a vasárnap megtartott időközi választáson – közölte a választás eredményét a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Bencsik Judit tájékoztatása szerin a választásra jogosult 14 138 állampolgár közül 3922 (27,74 százalék) voksolt, 3861 volt az érvényes szavazatok száma. Hegedűs Pétert az ellenzék támogatta, míg Tiba István fideszes országgyűlési képviselő egy, a helyi tévének adott interjúban elismerte, a Fidesz az ugyancsak függetlenként induló Nagy Tamást támogatja.

Hegedűs Péter helyi vállalkozó, független jelölt 2053 szavazattal lett a hajdú-bihari település új polgármestere. Csige Sándor (független) 52, Dobány László (Magyar Munkáspárt) 47, Nagy Tamás (független) 1709 voksot kapott – jelezte Bencsik Judit.

Balmazújvárosban a korábbi polgármester tisztségének megszűnése miatt kellett kiírni az időközi választást, a települést 2014 óta vezető Veres Margitot (független) ugyanis áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

Frissítés

A Jobbik közleményben reagált az eredményre, melyben gratuláltak Hegedűs Péternek a győzelemhez. Emlékeztetnek rá, hogy a Fidesz és az MSZP által is támogatott korábbi polgármester Veres Margit korrupciós botrányára 2013-ban a Jobbik hívta fel a figyelmet több fórumon is. Kulcsár Gergely és Demeter Pál elmondták, hogy úgy tudtak leginkább hozzájárulni Hegedűs Péter kampányához, hogy nem indítottak vele szemben jelöltet, valamint azt is hozzátették, hogy a polgármester számíthat az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek feltárásban a Jobbikra.

Hiába kapott öt évet a Fidesz által támogatott polgármester, nem hajlandó börtönbe vonulni

Veres Margitnak már egy hónapja a sitten kellene hűsölnie, ám hiába ítélték öt év letöltendőre hivatali vesztegetés bűntette miatt, úgy tűnik Orbán Viktor Magyarországán mindig vannak egyenlőbb állampolgárok, hiszena Fidesz által támogatott független politikusnak esze ágában sincs bevonulnia a büntetőintézménybe.

 

Forrás
MTI nyomán