Több mint 300 ezer autóst büntettek gyorshajtás miatt

Az utak császárai bőkezűen támogatják a költségvetést.

Ötvenhat százalékkal több gyorshajtásos bírságot szórt szét az autósok között a rendőrség az első fél évben, mint egy évvel korábban - írja a Vezess.hu.

2018 első hat hónapjában összesen 8 525 715 000 Ft közigazgatási bírság került kiszabásra – közölte a portál kérdésére az ORFK. Ez csaknem 30 százalékos ugrás az egy évvel korábbihoz képest, 2017 első hat hónapjában ugyanis 6 582 025 000 forintnyi bírságot szabtak ki a sebességhatárok átlépése miatt.

A bírságok száma még ennél is nagyobb mértékben, közel 56 százalékkal ugrott meg egy év alatt. Az év első felében 306 302 csekket szórtak szét a gyorshajtó autósok között, szemben a 2017 első felében kiszabott 196 416 bírsággal.

A rekordmagasnak tűnő bírásgolások közben az egykor szupertraffipaxnak hívott készülékek eléggé megbízhatatlannak tűnnek. Az utak fölé szerelt sebességmérőket 180 alkalommal kellett javítani 6 hónap alatt idén, míg a mobil készülékeket 72-szer, árulta el érdeklődésükre a rendőrség.
 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."