Jobbikos győzelem: egész Európában megszűnik az óraátállítás

Mielőbb intézkedjenek!

A politikus emlékeztetett, két éve kezdeményezte először a Jobbik az óraátállítás eltörlését és a nyári időszámítás bevezetését.

"Országgyűlési javaslatunk nyomán előbb itthon, majd az Európai Parlamentben is sorozatosan érveltünk az idejétmúlt, szükségtelen és káros évenkénti kétszeri óraátállítás megszüntetése érdekében. Az idők szavát, nem meglepő módon a magyar kormány nem, de az Európai Bizottság megértette. Európa lakossága egyértelmű állást foglalt: szűnjön meg a téli és nyári időszámítás kettőssége, maradjon a nyári a végleges"

- idézte fel az elmúlt időszakot Kepli Lajos, aki az óraátállítás eltörléséért zajló folyamat hazai elindítója volt.

Az Európai Bizottság is "meghallotta a Jobbik szavát" az óraátállítás eltörléséről

Elmondta: másfél évvel ezelőtt javasolták először az évi kétszeri óraátállítás eltörlését, mert álláspontjuk szerint ennek gazdasági hatásai már teljesen elhanyagolhatóak, de egészségügyi kártételei nagyok. Hozzátette: most az Európai Bizottság is "meghallotta a Jobbik szavát", hiszen konzultációt indított az európai polgárok körében a témáról.

A Jobbik Juncker döntését saját maga és a magyar emberek sikerének is tekinti.

"Felszólítjuk Juncker elnök urat és az Európai Bizottságot, hogy a bejelentést mielőbb kövesse intézkedés, hogy szeptember végén már ne kelljen az óráinkat tekergetni Magyarországon sem!"

- szögezte le közleményében Kepli Lajos.