Másodpercenként több mint 800 ezer forintos filmekre költötte a CÖF az MVM félmilliárdját

Ebben benne van a TV2-csoport sugárzási költsége is.

Iratbetekintés keretében nézhette meg az Átlátszó, mire is költötte a Fidesz-közeli álcivil társaság azt a félmilliárd forintot, amit a Magyar Villamos Művektől kapott. Kiderült, három darab 2 perc 35 másodperces, egy darab 1 perces kisfilmet, valamint egy 1 perc 40 másodperces köszönővideót gyártatott belőle a számos kormányközeli megbízást is elnyert Magno Studio Kft. révén. Az összesen 625 másodpercnyi film legyártásáért és sugárzásáért kiállított számla (bruttó) végösszege 500 989 600 forint volt, azaz a filmek minden másodperce 801 583 forintba került!

A kisfilmeket a CÖF honlapján meg lehet tekinteni, de sem megosztani, sem beágyazni nem lehet. Azokat a tényeltáró portál egy pendrive-on kapa meg az MVM-től.

Bár a kisfilmek 500 millióba kerültek, az MVM-támogatásból csupán 433 milliót használtak erre a célra. A különbözetet a CÖF „saját erőből” fedezte. Ezt ők maguk írták rá kézzel a számlára. A CÖF-beszámoló szerint a kisfilmeket a TV2-csoporthoz tartozó adók sugározták 2017. április 12. és június 16. között összesen 350 alkalommal.

És most lássuk eme Oscar-díj-esélyes gyöngyszemeket!

A civil szervezetek küldetése:

Szellemi honvédő mozgalom:

Kis- és családi vállalkozások:

Gyermekétkeztetés:

Köszönetnyilvánítás, összefoglaló: