A korábban Indexet tiltó Oltyán azt mondja, döntéseit semmilyen módon nem befolyásolja a KDNP-s munkája

Valóban garantálva van az Index függetlensége?

Oltyánról gyorsan kiderült, hogy jelenleg a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, és bizottsági elnöke. Aztán az is előkerült róla, hogy a Facebookon aktív kormánypárti kommentelő, aki korábban azt írta, tiltó listára tette az Indexet. A lap kedden szolgálati közleményben igyekezett megnyugtatni olvasóit, hogy az Index függetlensége továbbra is „garantálva” van. Oltyán Józseffel és Ziegler Gáborral szerdán interjú jelent meg a napi.hu oldalán.

A vételár továbbra is üzleti titok, csak azt lehet tudni, hogy az adásvételt hitelből fedezték. Ziegler az Index függetlenségével kapcsolatban úgy fogalmazott:

„semmilyen jogunk nem fűződik ahhoz, hogy a napi szerkesztésbe vagy a lap tartalmába bármilyen módon is beleavatkozzunk”, de „üzleti okokból sem áll érdekünkben”.

Hozzátette:

„Független, nagy olvasottságú és kifejezetten színvonalas Index.hu-ra van szükségünk üzletileg is.”

Oltyán a KDNP-s szerepvállalásáról azt mondta:

„Semmilyen módon nem veszek részt az országos politikában és nem is tervezem. A megyei alapszervezetbe magánéleti okokból néhány éve kértem a felvételemet, ahol társadalmi munkában látom el a feladatomat. Az üzleti döntéseimet semmilyen módon nem befolyásolja a KDNP-s munkám.”

A magánemberként írt kommentjeire kitérve pedig kifejtette, véleményét fenntartja, az Indexhez érzelmi szálak fűzik, mivel több mint egy évtizedig volt a megyei mutáció kiadója.

„Bevallom, hajlamos vagyok »felhúzni« magam, ha olyat olvasok az Indexen, amelyről tudom, hogy nem pontos. Más újságoknál nem érdekel a pontatlanság, de az Indexnél igen, mert a hírös.index.hu működtetése óta, ha lehet így mondani: »Indexes«-nek tartom magam”

- mondta Oltyán.