Már 100 ezer magyar támogatta, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez

Közös pont?!

A korábbi LMP-s politikus az Indexnek beszélt arról, hogy százezres nagyságrendben írták már alá az általa kezdeményezett "Ne hagyjuk büntetlenül!" nevű akciót. A politikus célja, hogy karácsonyig, de legkésőbb a tavaszi EP-választásokig összejöjjön egymillió aláírás, ezzel pedig nyomást gyakoroljon a kormányra, és kikényszerítse, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Bizakodásra adhat okot, hogy ebben az aláírás mennyiségben még nincsenek benne a pártok által összegyűjtött szignók. A kormánypártokon kívül ugyanis minden magyar politikai erő szeretné, ha hazánk is csatlakozna az európai egyezményhez, melynek az az egyetlen célja, hogy az uniós források biztonságban legyenek a tagállamokban, és a mohó politikusok az eurómilliókat mondjuk ne vadászházakra, túlárazott projektekre, vagy halovány LED-lámpákra költsék el, hanem az európai állampolgárokra.

"Csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez!" - a Jobbik is csatlakozik az aláírásgyűjtéshez

A Jobbik régóta hangoztatja, hogy az uniós pénzek és a magyar családok védelme érdekében csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez - írja Bana. A politikus szerint hazánk már jövőre komoly pénzügyi szankciókkal szembesülhet az uniós források korrupt felhasználása miatt. A következő, 2021-2027-es EU-s költségvetési időszakban a jogállamisági mechanizmus bevezetésével további pénzektől eshetünk el, aminek tisztességes honfitársaink, a magyar települések és vállalkozások láthatják kárát.

Igen, a magyarok is azok, uniós polgárok.