Abban sikerült megegyezni, hogy háborúzni már nem akarnak Szíriában

Isztambulban ült össze Recep Tayyip Erdoğan, Vlagyimir Putyin, Emmanuel Macron és Angela Merkel, hogy megvitassák a szíriai helyzetet, mutatjuk mire jutottak.

Erdoğan

A török elnök szerint alkotmányozó bizottságot kell létrehozni, hogy új alaptörvénye lehessen Szíriának, a testületet még idén felállítaná.

Putyin

Az orosz elnök úgy látja, hogy "Szíria nagy része megtisztult a radikálisoktól és a konfliktus sújtotta ország lépésről-lépésre a béke irányába halad". A polgárháború megoldását a katonai beavatkozások után már diplomáciai úton érné el.

Macron

A francia elnök ellenzi az idlíbi offenzívát, mert az csak a terroristák elvándorlását és újabb menekülthullámot idézne elő, a támadás egyelőre nem is indult meg, mert Erdoğan meggyőzte Putyint, hogy az agresszíó nem mindig célravezető. Macron tartós tűzszünetet akar.

Merkel

A német kancellár szerint a politikai megoldást az ENSZ keretein belül kell megtalálni, de később szükség lesz olyan választásokra Szíriában, amelyeken "az ország népének egésze" leadhatja szavazatát.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.