Új jogsit kapott a veronai busz sofőrje

Bujkál a nyilvánosság elől, nem ment el a bírósági tárgyalásra sem.

A Bors megtalálta V. Jánosnak, a Veronában tragikus kimenetelű balesetet szenvedett busz sofőrjének új lakását. A férfinek a múlt héten volt a tárgyalása az olasz bíróságon, ám azon – a gyászoló hozzátartozók fájdalmait tovább mélyítve –

a szabályszerű idézés ellenére sem jelent meg.

A bulvárlap először békéscsabai címén kereste, ám onnan a szomszédok elmondása szerint már elköltözött. A lap munkatársai kiderítették, egy két méter magas bádogkerítéssel elkerített kertvárosi házban él párjával, csengetésükre az asszony nyitott kaput, de gyorsan rájuk is zárta. A Bors azt írja, a hölgy mögül hallatszó férfihangból

világos volt, hogy V. János is otthon van, ám nem akart előjönni.

A lap kiderítette, a sofőrt Veronában és Budapesten is kezelték, majd hazatért, bement az illetékes hivatalba és új jogosítványt készíttetett, a hazai hatóságok ugyanis akkor még nem tudtak róla, hogy Olaszországban eljárás indult ellene. Az ottani hatóságok ugyanis lefoglalták a kiégett roncs között megtalált iratait. Nemrég a magyar hatóságok is visszaadatták vele az új vezetői engedélyt.

Nem vett részt a sofőr a veronai buszbaleset tárgyalásán

Luciano Gorra vizsgálóbíró azzal indokolta az új dátum kitűzését, hogy az egyik vádlott, az autóbusz magyar sofőrje néhány nappal ezelőtt új védőügyvédeket jelölt ki. A védelem képviselői pedig további időt kértek a peranyag átvizsgálására. Olasz sajtóértesülések szerint a magyar sofőrvédelmét két olasz ügyvéd látja el.

Bujkál a bíróság elől a Veronában balesetet szenvedett busz sofőrje

Az olasz ügyészség öt olasz vádlottat nevezett meg és a magyar sofőrt, V. Jánost nevezte meg a veronai busztragédia ügyében. Utóbbi azóta sem ismeri el a felelősségét, és nem is jelenik meg a bírósági tárgyaláson - közli a Bors. Tavaly januárban szenvedett balesetet a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait sítáborból hazahozó busz, mikor egy felüljáró pillérének ütközött és kigyulladt.