Puzsér trükközésnek tartja az MSZP majdnem online előválasztását

Az MSZP úgy döntött, online előválasztást is tartanak, ehhez azonban személyes megjelenés is szükséges lenne. Puzsér Róbert elfogadhatatlannak tartja az elképzelést. 

A baloldali előválasztás kapcsán Puzsér egyik feltétele az volt, hogy online lehessen szavazni, XXI. századi módon. Az MSZP mai bejelentése alapján a főpolgármester-jelölti előválasztáson az interneten is lehet majd szavazni, ám előtte személyesen kell regisztrálni. A szavazást február 3-án zárják, délután lesz az eredményhirdetés.  

Az Alfahír kérdésére Puzsér leszögezte: 

trükközésnek tartja a szocialisták bejelentését. 

A független jelölt azért tartja elfogadhatatlannak az MSZP ajánlatát, mert

  • A szavazás csak akkor online, ha nem személyesen, egy pártirodában, hanem a neten kell hozzá regisztrálni. 
  • Az előválasztást az az MSZP fogja lebonyolítani, amelynek egyébként indul jelöltje a megmérettetésen. Puzsér korábban kikötötte, hogy akkor csak vesz részt rajta, ha független civilek szervezik az egészet, és ők is összesítik az eredményeket. 
  • Az egész előválasztásnak csak akkor látja értelmét, ha azon legalább 50.000 fővárosi regisztrál, hogy a szocialista párttagok és aktivisták ne dönthessék el eleve az eredményt.

Puzsér szerint olcsó kifogás, hogy csak így lehet biztosítani a szavazás hitelességét, hiszen Észtországban például parlamenti választásokon is lehet online szavazni.

 "Ha van politikai szándék, lesz technikai megoldás is. Ha nincs politikai szándék, nem lesz technikai megoldás sem"

 - összegezte véleményét Puzsér, aki szerint ez a szavazás ebben a formában nem lesz más, mint egy "MSZP-n belüli pártszavazás", azon pedig nem kíván részt venni. 

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)