2018. 11. 14. 13:30

A macedón kormányfő bízik Orbánékban, de a biztonság kedvéért azért lecsukták Gruevszki embereit

Zaren Zoev macedón miniszterelnök udvariasan azt reagálta a börtön elől Magyarországra szökött elődje, Nikola Gruevszki ügyében, hogy biztos benne: Magyarország tiszteletben tartja a nemzetközi jogot. Azért biztos, ami tuti, gyorsan lecsukták Gruevszki két közeli munkatársát, nehogy ők is megléphessenek. 

Zoev szerdán azokra a sajtóértesülésekre reagált, amelyek szerint a korrupciós vádak miatt két év börtönre ítélt macedón ex-kormányfő Magyarországon tartózkodik, illegálisan átjutott a határon, sőt Orbán Viktor házában helyezték el.

Ha ez igaz, akkor ennél sötétebb dolog még soha nem derült ki Orbánról

A miniszterelnök a hazájában korrupciós ügyben börtönbüntetésre ítélt volt macedón kormányfőt saját házában szállásolta el, holott a bukott politikusnak útlevele sincsen - állítja egy macedón televízió. A meredek értesülést a magyar kormány sem cáfolta még, pedig Szijjártót kérdezték az ügyben.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország, mint európai uniós állam, bizonyára nem fogja megszegni a nemzetközi egyezményeket, így Gruevszki hamarosan hazatér, és felel bűneiért. 

Szkopjében azonban mégsem bíznak mindent a véletlenre, vagy a magyar jogállamiságra. Gruevszki közlekedési miniszterét és kabinetvezetőjét előzetes letartóztatásba helyezték, megelőzendő, hogy ők is főnökük után menjenek.