Igaz, hogy alig ér valamit, de idén korábban érkezik a nyugdíj

Ezt bírták kitalálni.

Novák Katalin azt mondta, a "biztonságérzetet" akarják növelni azzal, hogy az ünnepekre tekintettel az esedékesnél korábban juttatják pénzhez az érintetteket.

Az államtitkár sajtótájékoztatóján többször is hangsúlyozta: szeretnék, hogy a nyugdíjasok biztonságban érezhessék magukat, arra azonban már nem tért ki, hogy ez igen nehéz lesz úgy, hogy a tervezett nyugdíjemelés az infláció szintjét sem éri majd el.

Novák Katalin hiába hangsúlyozta, hogy a nyugdíjak reálértéke több mint 10 százalékkal nőtt, nominálisan 30 százalékkal lett magasabb az összegük, a már a karácsonyi szezonra elszabaduló árakkal szemben ez édeskevésnek bizonyulhat.

Pláne úgy, hogy az idén még az országosan osztogatott - választási emlékeztetőül szolgáló - Erzsébet-utalványok is elmaradnak:

Hoppá! Idén elmarad a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványa?

A Napi.hu szerint a Magyar Postának legalább egy hónap kell a kézbesítéshez, de a kormány még nem jelentette be, hogy idén jár utalvány. A portál Erzsébet-utalványokkal kapcsolatos érdeklődésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) mindössze egy szűkszavú válasszal reagált: "Idén eddig a kormány két, közvetlen a nyugdíjasoknak szóló támogatásról döntött: Húsvétkor 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt fizettünk ki 29 milliárd forint értékben, most novemberben pedig nyugdíjprémiumot és egyszeri juttatást fizettünk ki 41,3 milliárd forint értékben."