Üzent Dunaújváros is: nem hagyják, hogy 2019 a rabszolgák éve legyen

Pintér Tamás: "nem leszünk rabszolgák a saját hazánkban!"

A rabszolgatörvény elleni tiltakozás az egész országra kiterjedt, Dunaújvárosban a Fidesz irodája előtt demonstráltak, ahol a térség országgyűlési képviselője, a jobbikos Pintér Tamás Petőfi Sándor Dicsőséges nagyurak című versével üzent a kormánypárti politikusoknak.

Pintér Tamás szerint a nép most fellázadt, mert a nép már nem kér, nem rimánkodik, a nép most már követel.

„Azt követeljük, hogy vonják vissza ezt a gyalázatos rabszolgatörvényt, azt követeljük, hogy engedjék az embereket élni, ne szakítsák el őket a családjuktól, a gyesremekeiktől”

- fogalmazott felszólalásában a politikus.

Hozzátette azt is, hogy demokráciát akarnak, és azt is, hogy ne hazudozzanak a médiában. Pintér Tamás hangsúlyozta, a propaganda most arról szól, hogy az ellenzéki pártok összeborultak, de ez nem összeborulás, hanem összefogás. Összefogtunk veletek, hogy egységesen kiáltsuk, nem leszünk Orbán rabszolgái – fogalmazott.

A politikus szerint a hatalmon lévők félnek az egységtől, „félnek attól, hogy összefogunk, és nem engedjük őket csalni, lopni, hazudni”. De megosztotta a hallgatósággal azokat a kormánypárti vádakat is, miszerint a rabszolgatörvény ellen tiltakozó ember az söpredék, vagy sorosbérenc.

Pintér Tamás szerint csütörtökön Áder János mattot akart adni a nemzetnek, de ha megmarad az egység, akkor belemondhatjuk az arcukba, nem leszünk rabszolgák a saját hazánkban – hangoztatta.

A politikus két üzenettel zárta beszédét, ne hagyják, hogy 2019 a rabszolgák éve legyen, valamint mindenkit arra kért, hogy folytassák a demonstrálást januárban.