A Farkasréti temetőben lehettek elrejtve Portik és Gyárfás hangfelvételei

Újabb bizonyítékok kerültek a hatóságok birtokába a Fenyő-gyilkosság kapcsán.

A Magyar Idők kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy a Farkasréti temető egyik síremlékében találták meg a nyomozók azokat a kiváló minőségű és teljes hangfelvételeket, amiken a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között évek során lezajlott beszélgetések hallhatók. Úgy tudni, hogy ezek ahhoz a „kisteherautónyi” hanganyaghoz tartoznak, amit a több alvilági leszámolásban érintett Portik 20 év alatt titokban rögzített a saját biztosításuk érdekében.

A lap megfogalmazása azt sugallja, mintha a hatóságoknak alapos gyanújuk lenne arra, hogy az ezen beszélgetések anyagából összevágott felvételekkel Dósa István András, az MSZP volt karitatív tagozatának vezetője zsarolhatta meg nyáron Gyárfást, amit az úszó szövetség elnöke akkor nem jelzett a rendőrségnek.

A lap szerint Dósa és társai „tárolási díjat” kértek Gyárfástól a felvételekért. A Magyar Idők az MSZP-nél is érdeklődött az ügyről, ám a párt frappánsan csak annyival válaszolt, hogy nekik ma annyi közük van Dósa István Andráshoz, mint Dózsa Lászlónak 1956-hoz.

Az ügyészség szerint még soha ennyi bizonyíték nem állt rendelkezésükre a Fenyő-gyilkosság felderítéséhez. A most megtalált hangszalagok egyébként megerősítik a gyanút, miszerint Gyárfás Tamás 21 évvel ezelőtt arra kérte Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő János médiavállalkozót.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)