Titkolja a kormány, hogy tavaly hány kilakoltatást hajtottak végre

Írásban kérdezte az igazságügyi minisztert a DK-s Oláh Lajos arról, hogy 2018-ban hány kilakoltatás történt, a kormány érdemi válasz helyett a többi közt „elmúltnyolcévezett”.

Az ellenzéki képviselő külön szerette volna megtudni azt is, hogy tavaly hány nyugdíjas és hány 18 év alatti volt az utcára tett emberek között. A kormány részéről a választ jegyző Völner Pál röviden jelezte, hogy a kért adatok annyira részletesek, hogy erről a tárcának nincsen összesítése, csak az érintett szerveknek. Azt az államtitkár már kihagyta a válaszából, hogy az Igazságügyi Minisztériumnál ki lehet illetékesebb a kilakoltatások ügyében.

Ezután jött a szokásos múltidézés, a válaszadással megbízott kormánypárti politikus felsorolta a szocialista kormányok devizahitelezéssel kapcsolatos bűneit, majd a 2010 utáni vezetés intézkedéseit méltatta, utalva arra, hogy a Fidesz megoldotta a devizahitelezéssel kapcsolatos problémákat.

Trócsányi Lászlóék bankot képviselnek a devizahitelesek ellen

A lap birtokába olyan dokumentumok kerültek, amelyek szerint az igazságügy-miniszter irodája legutóbb egy devizaalapú autóhitel-szerződés miatt indult perben járt el a bíróságon a pénzintézet érdekében.A Magyar Nemzet arra a pikáns tényre is felhívja a figyelmet, hogy a devizahitelesekre irányadó törvénycsomagot korábban éppen az igazságügy-miniszter nyújtotta be a parlamentnek, amely el is fogadta.

Röviden kitért ezután arra is, hogy szerinte mi lett volna, ha nem rajtuk múlik a folytatás. A bankok zsebét tömő kormánypártok képviselője szerint, ha az ellenzéken múlt volna, akkor magasabb lenne ma a törlesztőrészlet, több maradt volna a bankoknál.

Az írásbeli válaszban tehát volt elmúltnyolcévezés, bezzegfideszezés, milettvolnázás (sorosozás nagy meglepetésre nem), csak egy dolog nem derült ki: az, hogy hány embert tettek az utcára saját lakásából 2018-ban.

Eszes Ádám