Hazaengedték a Dózsa György úti gázolót, hogy megműtsék

Szívbetegsége miatt életveszélyes állapotba is kerülhet a Dózsa György úti halálos balesetet okozó M. Richárd, ezért ismét szabadlábra került.

A 444.hu azt írja, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette a halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt M. Richárd letartóztatását, akit még tavaly év végén tartóztattak le, miután sorozatosan megszegte a házi őrizet szabályait.

Azt írják, M. Richárd ügyvédje hétfőn közölte, hogy a bíróság megszüntette a letartóztatást, és bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene Pest megye területére.

Tehát Pest megyén belül szabadon mozoghat.

A lap szerint a felkért orvosszakértő arra a megállapításra jutott, hogy M. Richárd ugyan nincs közvetlen életveszélyben, de betegsége miatt ez bármikor megtörténhet, így minél hamarabb meg kell műteni. Mivel a Büntetésvégrehajtás kórházában a műtétet nem tudják elvégezni, ezért inkább szabadon engedték, hogy el tudjon menni egy rendes kórházba. A határozat még nem jogerős.

A balesetről szóló vádirat szerint M. Richárd jogosítvány nélkül, 2017. május 15-én kora délután a megengedett 50 kilométeres óránkénti sebességet jelentősen meghaladó, óránkénti 135-140 kilométeres sebességgel közlekedett a XIII. kerület, Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába, ahol belerohant egy szabálytalanul elé kanyarodó autóba.

Míg M. Richárd csak könnyebben sérült, a másik autónak két utasa is meghalt, további három gyalogost pedig elsodortak a roncsok.

Az ügyet közben kibővítették azzal, hogy M. Richárd 2015. június 19-én gépkocsijával majdnem elsodort egy kerékpárost, majd az emiatt közöttük kialakult közlekedési konfliktus során az utasával együtt kiszállt az autóból, és megverték a biciklist.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Balogh Gábor

Friss