A Jobbik megtartotta zártkörű választmányi ülését

Hétfőn tartotta választmányi ülését az ellenzéki párt. A tanácskozáson elfogadták a február 23-i kongresszus napirendjét. A kongresszuson a Jobbik módosítani fogja Alapszabályát, mely információink szerint a párt további életben maradásához elengedhetetlen.

Mint ismert, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) január végén újabb 270 millió forinttal büntette meg a pártot. Mint akkor kiderült, a korábbi fideszes képviselő, Domokos László által vezetett szervezet tiltott pártfinanszírozásnak minősítette a Jobbiknak a Magyar Posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé fennálló tartozásait. Így a párt támogatásainak megvonása és a rá kirótt bírságok összegei már egymilliárd forintra rúgnak.

Végképp eltörölni: újabb 270 millió forintra bünteti az úgymond független Állami Számvevőszék a Jobbikot

Miután a Fidesznél "mindent rendben találtak" az ellenzéki pártokat sorra büntetik, értelemszerűen a Jobbikot a legjobban. A legnagyobb ellenzéki pártot a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett ÁSZ 136,4 millió forintra bünteti, ami mellett ugyanekkora összeggel csökkentik a párt állami támogatását. A Jobbik az ÁSZ döntése a magyar demokrácia elleni támadás.

Az ellenzéki erőnek a jelentéstervezetre válaszul megküldött 624 oldalnyi pénzügyi mellékletét az ÁSZ gyakorlatilag olvasatlanul küldte vissza arra hivatkozva, hogy „a dokumentumok valódisága pedig nem igazolt”.

Jobbik: az ÁSZ menekülni akar a rá nézve terhelő bizonyítékoktól

A Jobbik közleményében felidézte, a 624 oldalnyi melléklettel alátámasztott észrevételében a párt tételesen cáfolta a jelentés-tervezetben megfogalmazott abszurd vádakat, többek között azt is, hogy a Posta és a NAV tiltott pártfinanszírozást nyújtott számára. Ezt követően, január 31-én jelent meg az Állami Számvevőszék végleges jelentése, amelyből világossá vált, hogy a benyújtott mellékletekre "rá se hederítettek".

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 21:37
1
A mesében akár fejleszteni is tudnak majd belőle...