Itt a videó a fegyveres rabról, ahogy autót rabolna, de lelövik a rendőrök

Rossz autóba próbált beugrani, a sofőr lenyomta.

A rendőrség által kiadott videón hallani biztonsági őr telefonos bejelentését és a rendőri kommunikáció részleteit is. Eszerint két civil autót is eltaláltak a rendőrök lövései, a rab pedig legalább öt találatot kapott.

Mi történt pontosan?

Február 15-én a Fővárosi Törvényszék épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetése után megütötte a biztonsági felügyelőt, és elvette a fegyverét, majd menekülni kezdett.

A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Az utcán megállított egy Nissant, aminek 63 éves vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy elvigye.

A Nyírpalota úton a rendőri zárás eredményeként feltorlódott forgalom miatt az autó megállt, ezért Sz. Károly kiszállt és elfutott, majd megpróbált beszállni egy másik autóba, annak vezetője viszont nem hagyta magát, és dulakodni kezdtek.

A rendőrök itt teljesen beérték a menekülőt, aki a figyelmeztető lövések ellenére sem állt meg, így több célzott lövést adtak le rá, és el is találták. Életének megmentését a Terrorelhárítási Központ (TEK) Taktikai Medicina egysége kezdte el, majd átadták a mentőszolgálatnak, akik kórházba vitték.