Leaszfaltozzák a budapesti földutakat

Tarlós bejelentette.

Tarlós István kiemelte, hogy támogatásával, a fideszes polgármesterek kezdeményezésére kormányzati finanszírozással indult az útépítési program. Jelenleg Budapesten még mintegy 225 kilométer földút van, és a program első fázisában ennek húsz százalékát burkolják le - mondta a főpolgármester.

Tarlós István elmondta: első körben 181 földutat 41-42 kilométer hosszúságban látnak el szilárd burkolattal. A fővárosi földutak jelenleg még a budapesti úthálózat több mint öt százalékát teszik ki - mutatott rá. Elmondta, támogatás nyert 13, köztük négy ellenzéki kerület. A két legnagyobb támogatást most a XVIII. és a XXI. kerület kapta.

Tarlós éjszakai repüléstilalmat akar Ferihegyen

Budapest főpolgármestere szerint a zajszennyezés miatt az éjszaka minél nagyobb részében minden repülőgépet el kell terelni a Liszt Ferenc reptér környékéről. A témáról a Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén esett szó, Tarlós éjfél és hajnali 5 közötti repülési tilalmat akar a Ferihegyen, ezt egy éven belül meg is valósítaná.Az AirPortal szaklap is kommentálta a hírt, mely szerint a tilalom komoly érvágás lenne a diszkont légitársaságoknak, bár Tarlós szerint a fapadosokat eleve ki kellene paterolni Ferihegyről egy Budapesttől távolabbi reptérre.

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)