A Jobbik a katonai temetőbe száműzné a szovjet emlékművet

Ismét benyújtja a lusztrációs törvényjavaslatát a párt.

A sajtótájékoztatón a párt aktivistái fekete drapériával takarták el az emlékművet, illetve fekete kereszteket szúrtak be a földbe, ezzel jelképezve, hogy mennyi szörnyűséget okozott ennek az országnak a kommunizmus. Hozzátette, hogy ez az emlékmű ennek a szörnyű korszaknak a jelképe és nem igaz a korábbi híresztelés, hogy az itt elesett katonáknak állít emléket.

Ezért mondjuk mi, a Jobbik képviselői, hogy ennek az emlékműnek sokkal jobb helye lenne egy szovjet katonai temetőben

– fogalmazott Bencsik János.

A Jobbik országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Magyarország napjainkban ahelyett, hogy megszabadulna a kommunista örökségtől, mintha a Nyugattal szakítana, és újra keleti despotáknak, önkényuraknak a kegyeit keresné.

Határozottan nemet mondunk arra, hogy az Európai Uniót idegen érdekek alapján belülről bomlasszák, és Magyarországot kivezessék az európai nemzetek közösségéből - hangsúlyozta a jobbikos politikus.

Lusztrációs törvényjavaslatot nyújt be a Jobbik

Az országgyűlésben, a napirend előtti felszólalásában Stummer János, a Jobbik képviselője arról beszélt, hogy a párt hamarosan ismét benyújtja lusztrációs törvényjavaslatát. Bencsik János a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a párt a 2010-es parlamentbe kerülése óta folyamatosan napirenden tartja ezt kérdést, de eddig a kormányoldal nem foglalkozott vele.

A képviselő a törvényjavaslat vonatkozásában arról beszélt, hogy lengyel minta alapján készült.  Kiemelte, hogy a tervezet lényege az, hogy 1944 és 1989 közötti korszakban az állambiztonságnál dolgozó vezető személyek ne vállalhassanak közéleti szerepkört, ne lehessenek közéleti vezetők és ne csak az ügynökaktákat hozzák nyilvánosságra, hanem hozzák nyilvánosság azokat az állambiztonsági dokumentumokat is, amely alapján kiderülhet, hogy kik voltak annak a rendszernek a működtetői.

Stummer János napirend előtti felszólalása (2019.02.25)

Történelmi felelősségünkről. Emlékezés a kommunizmus áldozatairól

Tankok helyett bankok

Bencsik János a sajtótájékoztató végén beszélt az orosz kézben lévő Nemzetközi Beruházási Bankról is. A képviselő szerint az orosz térnyerés újabb jele az, hogy a Bank székhelye Budapesten lesz és az IMF-hez (Nemzetközi Valutalap) hasonló kiváltságokat fog élvezni. 

"Orbán Viktor, aki 1989-ben lánglelkű demokrataként még lelkesen követelte a szovjet csapatok azonnali kivonását, ma, 30 évvel később saját maga hívja be a posztszovjet KGST-bankot".

A bank egyébként saját honlapján reklámozza, hogy a MET-csoportot finanszírozza, amely az oroszoktól kapott gázüzlet révén (mutyi, offshore) az elmúlt években számos fideszes oligarchát juttatott mesés vagyonokhoz. Bencsik szerint így nyer igazán értelmet Pongrátz Gergely, a Corvin-köz legendás parancsnokának mondása:

„kimentek a tankok, bejöttek a bankok.”

Az IMF-hez hasonló mentességeket kap Putyin KGST-bankja

A Nemzetközi Valutaalapot megillető jogokkal fog bírni a székhelyét Magyarországra helyező Nemzetközi Beruházási Bank. A pénzintézet, melynek legnagyobb részvényese Oroszország, éppúgy diplomáciai, adó- és vámmentességet fog élvezni, mint az orbáni gazdasági szabadságharc fő ellensége, az IMF. Akkor a Fidesz véleményvezérei élesen kikeltek a nemzetközi pénzintézet jogai ellen.