Gyöngyösi Márton: Az ország azért küzd, hogy Romániát utolérje

A pénzügyminiszter, Varga Mihály napirend előtti felszólalásában a magyar kormány gazdaságpolitikáját méltatta, miután a Standard & Poor’s és a Fitch Ratings felminősítette az országot, így pedig jobb besorolást adtak Magyarország hosszútávú adósságkockázatának.

A tárcavezető elmondása szerint

Külön öröm, hogy ezt most már onnan is elismerik, ahonnan a legkeményebb kritikákat kaptuk.

Mint ismert, a kormány korábban a hitelminősítőket „spekuláns intézeteknek” nevezte. Varga Mihály azonban most úgy reagált, hogy végre elismerik a kormány munkáját.

A Jobbik frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton szerint az ország egyelőre inkább csak a makrómutatókban jeleskedik. Miközben az országot az elmúlt 10 évben 700 ezer magyar hagyta el, és még további 360 ezer tervezi máshol a jövőjét. A képviselő szerint a kormány ugyanazt a neoliberális gazdaságpolitikát folytatja, mint elődei, az itt meghonosodott multik a magyar munkavállalók rovására fejtik ki tevékenységüket. 

Hozzátette, hogy

Az ország jelenleg azért küzd, hogy Romániát utolérje reálbérekben.

Gyöngyösi Márton leszögezte, hogy az országban már nem a tehetség és a tudás dominál, hanem az, hogy ki az, aki egy húron pendül a jelenlegi kormányzattal. A politikus hangsúlyozta, hogy öndicséret helyett inkább a valós problémákkal kellene törődnie a kormányzatnak. 

(Fotó: Béli Balázs, Alfahír)