Igaza volt a kritikusoknak, Kásler most kér 1500 milliárdot az egészségügyre

De mást is beismert.

Kásler Miklós, az egészségügyért is felelős miniszter nemcsak azt ismerte el, hogy alulfinanszírozott a szektor, de többek között azt is, hogy becslések szerint csak 2017-ben „a legjobb időben történő beavatkozással” 24 ezer haláleset megelőzhető lett volna.

A tárcavezető 10 pontos haditervét nem fogadta hát kitörő örömmel a szakma, főleg úgy, hogy az egészségügyben jelentkező problémákat a kormányzat eddig is igyekezett elbagatellizálni.

Az egészségügyi szakértőknek és a velük egyetértő Jobbiknak is mindenben igaza volt - fogalmazott a Jobbik szakpolitikusa, Lukács László György.

"Igazunk volt, mert mindig megmondtuk, hogy sok százmilliárd hiányzik az egészségügyből. Kásler ezt most beismerte. Igazunk volt, amikor azt állítottuk, hogy sok ezer ember hal meg feleslegesen hazánkban azért, mert az egészségügy és a kórházak helyett Orbán saját hobbijára és a haverokra költi az adófizetők pénzét. Igazunk volt akkor is, amikor rámutattunk, hogy most már 9 éve a Kormány hagyja lepusztulni az állami egészségügyet"

– szögezte le.

Lukács László György szerint eljött tehát az idő, hogy a személyi felelősöket megkeresse a kormány, és bocsánatot kérjen a szakmától, amiért semmibe vette érveiket és figyelemfelhívásukat. "A legfőbb bűnös felkutatásához adunk egy tippet: A Karmelita kolostorban keressék" - tette még hozzá.