Ha sztrájkolsz, fel is út, le is út

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) Mércéhez eljuttatott közleménye szerint komoly nyomást próbálnak gyakorolni a Hankook vezetői a sztrájkolni kívánó dolgozókra.

A dunaújvárosi gumigyárban február végén alapított sztrájkbizottságot a szakszervezet, miután a cégvezetés egyoldaldalúan felfüggesztette a bértárgyalásokat, aminek során a dolgozók 18 százalékos alapbérfejlesztést és egyéb bérkiegészítést kívántak kiharcolni.

Mivel a sztrájkra nagy hajlandóság mutatkozott a munkások részéről a cég megemeltette a termelési szinteket, hogy a raktárak fel legyenek töltve egy esetleges sztrájk esetére, miközben a vezetés fenyegető üzeneteket kezdett eljuttatni az alkalmazottakhoz.

A közlemény szerint,

„több aktív dolgozó jelezte a VDSZ dunaújvárosi szervezetének, hogy a cég vezetése a termelésben dolgozóknak különböző „üzeneteket” juttat el. Többek között azzal fenyegetik a munkásszállón lakókat, hogy akik az esetleges sztrájkban részt vesznek, ne számítsanak a továbbiakban a Hankook ház „vendégszeretetére”, azaz kiköltöztetik őket.”

Székely Tamás, a VDSZ elnöke azonban bizakodó a tárgyalások hétfői folytatásával kapcsolatban, ugyanis egyre többen lépnek be a szakszervezetbe, aminek működését az elmúlt években folyamatosan igyekezett szabotálni a gyárvezetés.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 12. | 17:57
Kétnapos csúcstalálkozót tartanak az uniós tagországok állam-, és kormányfőinek részvételével, a főbb témák között szerepel a klímaváltozás kérdése is.
sss
2019. december 12. | 15:52
Újabb lépés a bukott alkancellár, volt szabadságpárti elnök visszatéréséhez.
1
sss
2019. december 12. | 12:38
Lengyel mintára fékeznék az elvándorlást.
Kétnapos csúcstalálkozót tartanak az uniós tagországok állam-, és kormányfőinek részvételével, a főbb témák között szerepel a klímaváltozás kérdése is.
Lengyel mintára fékeznék az elvándorlást.
Orosz Bernadettel, a megvert hatgyermekes családanyával beszélgettünk.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.