Vagy nem jön a Soros-pénz, vagy egy balfék a Fidesz-kormány

A februári határidőig sem adott be bevallást senki bevándorlási különadóról, befizetés sem érkezett, és a NAV sem rendelt el ellenőrzést ebben az adónemben. Ez annak fényében különösen furcsa, hogy a Fidesz és propagandagépezete naponta szajkózza, Soros György mekkora összegeket fordít a migráció támogatására.

Bár a fideszes propagandaoldalak naponta harsogják, micsoda pénzeket tol Soros György a migrációba, úgy tűnik, a magyarországi „Soros-szervezetek” szegények, mint a templom egere.

Legalábbis a februári határidőig egyetlen fillér bevétel sem származott a nagy dérrel-dúrral beharangozott bevándorlási különadóból, és egyetlen adózó sem adott be bevallást

– derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közérdekű adatigénylésünkre küldött válaszából.

A szervezet hozzátette,

fenti dátumig (február 15-ig – a szerk.) a NAV nem rendelt el adóellenőrzést bevándorlási különadó-köteles tevékenységet folytató szervezetek bevallási kötelezettségeinek teljesítése vonatkozásában.

Ez azért érdekes, mert például az Origo nevű fideszes propagandaweblap névtelen szerzője épp egy hónapja írt terjedelmes propagandaírást Soha nem költött annyit a Soros-birodalom a bevándorlásra, mint tavaly címmel. A „Soros-adóként” is emlegetett bevándorlási különadót pedig – a törvényjavaslat indokolása szerint – azért vezették be, mert „a közös teherviselés elvével nem egyeztethető össze, hogy a társadalom egésze viselje azokat a költségeket, amelyek azért keletkeztek, mert egyes szervezetek tevékenysége a bevándorlás növekedését, így egyúttal az állami feladatok és kiadások növekedését is magával vonja”.

A Fidesz kommunikációjában a Brüsszelbe készülő Hidvéghi Balázs révén az is hangsúlyos elem volt, hogy a rabszolgatörvény elleni decemberi tüntetéssorozatot szintén a „bevándorláspárti Soros-hálózat” szervezte „külföldi Soros-zsoldosok” révén. (Ha érkezett volna erre Soros-pénz, azt már be kellett volna vallani, illetve az adóellenőrzések is elindulhattak volna.)

A bevándorlási különadóról szóló törvény tavaly augusztus végén lépett hatályba, a januári bevallások benyújtási határideje február 15. volt. Bevezetésétől eddig az időpontig – a NAV tájékoztatása szerint – nulla darab bevallás érkezett az adóhatósághoz, valamint egyszer történt egy téves, 100 ezer forint összegű befizetés, melyet azóta korrigáltak. Ugyancsak az adóhatóságtól származó hivatalos adatok szerint még egyetlen adóellenőrzést sem rendeltek el bevándorlási különadó adónemben.

A Fidesz szerint a „bevándorláspárti Soros-hálózat" pénzelte a tüntetéseket, de ez a kormányt nem izgatja

Január 15-ig kellett volna bevallani és befizetni azt a bevándorlási különadót az után az összeg után, amit - Hidvéghi Balázs fideszes politikus szavaival élve - a „bevándorláspárti Soros-hálózat" a „külföldi Soros-zsoldosoknak" fizetett a rabszolgatörvény elleni tiltakozássorozatért - feltéve, hogy igazat mondott a fideszes. A NAV válaszából kiderül, mekkora bohózat az egész sorosozás.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton
1
sss
2019. április 25. | 17:07
A Külügyi és Külgazdasági Intézet elemzője interjút adott az Alfahírnek.
1
sss
2019. április 25. | 17:00
Két pártnak nem volt meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.
1
sss
2019. április 25. | 15:25
Ebben a házasságban az egyik fél hajt és dolgozik, a másik meg közben iszik, és lop.
1
sss
2019. április 25. | 12:15
1
sss
2019. április 25. | 07:00
A Yale Egyetem kutatói levezették, amit a legtöbben már eddig is tudtunk.
sss
2019. április 25. | 17:00
Két pártnak nem volt meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.
sss
2019. április 25. | 15:25
Ebben a házasságban az egyik fél hajt és dolgozik, a másik meg közben iszik, és lop.
sss
2019. április 25. | 12:15
A magyar külügyminisztérium eddig nem reagált.
sss
2019. április 25. | 07:00
A Yale Egyetem kutatói levezették, amit a legtöbben már eddig is tudtunk.
sss
2019. április 24. | 14:25
A párt az elképesztő nyugdíjas-szegénységre hívta föl a figyelmet.