A tét: egy bérrabszolgaságon alapuló Európán kívüli diktatórikus rezsim, vagy egy szabad Magyarország

Nincs értelmes válasz.

Az EP-választásoknak soha nem látott tétje lesz – kezdte felszólalását Gyöngyösi Márton:

„megengedjük-e azt, hogy Orbán Viktor kivezesse Magyarországot az európai országok közösségéből, és felelőtlen politikájával egy bérrabszolgaságra alapuló diktatórikus rezsimet alakítson ki?”

- magyarázta a jobbikos politikus.

Ezzel szemben a Jobbik olyan felelősségteljes politikát kínál, ahol a biztonságos Európát, és egy szabad Magyarországot jelent, amely tisztességes bérrel és gyarapodással jár.

Gyöngyösi Márton felidézte, Orbán Viktor nekiment a sajtószabadságnak, az ÁSZ-on keresztül neki feszült az ellenzéki pártoknak, az egyetemeknek, és most az MTA-t próbálja felszámolni, s már s saját barátai is hátat fordítottak a Fidesznek a Néppártban. Mint mondta, a Fidesz az összes korábbi szövetségesükbe belekötött, kezdve Soros Györggyel, egészen Jean-Claude Junkcerig.

Orbán Viktor azon erőlködik, hogy felküzdje magát az európai politikai életben, ehelyett két szék között arccal előre a padlóra esett.

Gyöngyösi Márton szerint felelős politikusként azért érdekli a Fidesz néppárti vitája, mert az aktuális kormánypártnak olyan pártcsaládban kell ülnie, olyan szövetségesekkel körülvéve, ahol képviselni lehet a nemzeti érdeket. Ezzel nemcsak saját maguknak ártanak – tette hozzá.

A Jobbik frakcióvezetője szerint két forgatókönyv közül fog választani a Fidesz:

  1. vagy kivezetik Magyarországot az európai közösségből,
  2. vagy pedig hasonszőrű demagóg barátaikkal belülről verik szét az Európai Uniót.

A Jobbik azért megy az EP-be, hogy a nemzeti ügyeket képviselje, a migráció kérdésével valóban foglalkozzon, az elvándorlás, a bérfelzárkóztatás ügyében a kohéziós politikát megújítása, fellépjen a korrupció, a fake news ellen, és az autonómia mellett.

Orbán Balázs államtitkár válaszolt a felvetésekre, és a Fidesz-valóság furcsa viszonyra jellemzően eljutott odáig, hogy a Jobbik nem támogatta a kerítést, és soha nem lehetett számítani a pártra a migráció elleni fellépés során, holott a kerítést a Jobbik már akkor javasolta, amikor a fideszes politikusok még csak nevettek a bevándorlás kérdésén, míg az előző ciklusban a Jobbik biztosította a védelmi intézkedésekhez szükséges kétharmadot.

Jobb híján azt is felhozta a kormánypárti politikus, hogy a Jobbik képviselői kiket hallgattak meg március 15-én. Számukra ugyanis az, hogy Dobrev Klára felszólalt az ellenzéki demonstráción, azt jelenti, hogy a Jobbik érdekazonosságban van azzal, hogy Magyarországra, mint nemzetállamra nincs szükség.

Úgy néz ki, most már nem is erőlködnek a propagandaminisztériumban...

Címlap- és borítókép: Gyöngyösi Márton - fotó: Béli Balázs / Alfahír)