Júniusban tárgyalja az Európai Bizottság a lex CEU-t

Június 24-én tárgyalja a lex CEU-t az Európai Bizottság – közölte a testület. Azt fogják majd vizsgálni, hogy uniós jogba ütközik-e a törvény.

Az Európai Bizottság azt ígérte, hogy sürgősséggel tárgyalja majd a törvényt, ám erre végül csak az EP-választás után sor. A CEU rektora pár hónapja bejelentette, a CEU Bécsben folytatja.

Mint ismert: Manfred Weber ajánlatott tett Orbán Viktornak, hogy pénzügyi segítséget szeretne nyújtani Bajorország a CEU-nak. Az ajánlat szerint két katedrát Bajorország finanszírozna, egy harmadikat pedig egy alapítványon keresztül képzelnének el. A koordinációt a müncheni Technische Universität (TU) végezné.

Orbán Viktor tegnap a HVG-nek úgy nyilatkozott, hogy az ajánlatra egyelőre nem mondott semmit, mert a bajor kormányfő levelét várja az ügyben.

Mi lesz veled, Fidesz? Orbán Viktor levelet vár Bajorországból

A hvg.hu-nak mondott néhány mondatot Orbán Viktor hétfőn a parlamentben az Európai Néppárt és a Fidesz vitájáról.„Ha minden igaz, fogok kapni a bajor miniszterelnöktől egy levelet, és majd attól függően válaszolok, hogy mit írnak benne"- fogalmazott a miniszterelnök, a nagyobbik kormánypárt elnöke.