Csányi Tamás: Feljelentjük Pócs Jánost

Csányi Tamás: Feljelentjük Pócs Jánost

A Jobbik országgyűlési képviselője, Pócs János szombaton nyilvánosságra került videójáról kérdezte volna Orbán Viktort, aki helyett Varga Mihály válaszolt.

A fideszes Pócs János elhíresült videója kapcsán Orbán Viktort kérdezte Csányi Tamás, a Jobbik képviselője, ám a miniszterelnök "halaszthatatlan közfeladatra" hivatkozva távol maradt az ülésről, helyette Varga Mihály miniszterelnök-helyettes válaszolt.

Csányi Tamás szerint Pócs János a Fideszben igazi bulvárpolitikus lehet, hiszen hol Soros-feliratú disznóról posztolgat, hol részegen inzultál fiatal hölgyeket vagy éppen Jézus születésével viccelődik. 

Nem szeretnénk, hogy ilyen politikusok ássák alá a parlament tekintélyét 

- tette hozzá Csányi. 

Csányi Tamás egy szóviccel kérdezett rá Varga Mihálynál, a képviselő jövőjével kapcsolatban:

„Meddig tűrik meg Pócs Jánost soraik között? Meddig ütik el ezt a problémát Pócs-cselekvéssel?”

Varga Mihály erre úgy reagált, hogy az azonnali kérdések órájában a kormány tagjait a kormányzati munkával kapcsolatban kellene kérdezni. Hangsúlyozta: "nem szerencsés" hogy Pócs János elkészítette a videót.

Csányi Tamás a válasz után kiemelte, hogy a „Fidesznél szélsőségesebb párt nincs Magyarországon”. Jelezte: a Jobbik feljelenti Pócs Jánost.

Ezzel szemben Varga Mihály viszontválaszában úgy fogalmazott, hogy a Jobbik először a saját háza táján söprögessen. 

Frissítés

Információink szerint Csányi hétfő délután közösség tagja elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt tette meg a feljelentését a rendőrségen Pócs Jánossal szemben.