Kapás és Szilágyi is legyőzte Hosszú Katinkát 200 pillangón

Kapás és Szilágyi is legyőzte Hosszú Katinkát 200 pillangón

A világbajnokságra kvalifikáló úszó ob-n a női mezőny 200 méteres pillangó számában meglepetésre csak harmadik helyen zárt Hosszú Katonka, így ebben a számban nem indulhat a világbajnokságon. Az első helyen Kapás Boglárka végzett 2:07.37-es idővel, őt követte Szilágyi Liliána 2:07.67-el.

Kapás Boglárka érthetően rendkívül boldog volt az eredmény után, tudta, hogy négyen is esélyesek lesznek a győzelemre, így az is benne volt, hogy a dobogóra sem fér fel. "...De annak adtam a legtöbb esélyt, hogy megnyerem, mert bíztam magamban, jól sikerült a felkészülés, viszont nagyon izgultam, jobban, mint szoktam, emiatt kicsit féltem, nehogy túlizguljam." - mondta a győztes.

Szilágyi Liliána így értékelt: „Végre ez okos úszás volt. Úgy tűnik, ezt az időt most már elég stabilan tudom, ez sokat jelenthet a folytatásban”

Hosszú Katinka elismerte, hogy ez most fáj neki:

„Azért fáj nagyon, mert a kétszáz pillangót nagyon szeretem, akárcsak a kétszáz hátat – és úgy éreztem, most nagyon ment a pille, függetlenül attól, hogy eléggé fáradtnak érzem magam, akárcsak Marseille-ben, ahol a kétszáz vegyes után úsztam a jó időt pillén. Két tized hiányzott csupán, ez bosszant – de erős vagyok, felállok ebből.