Nyoma sincs a kétmilliárd forintos lówellnessnek

Ló
Fotó: pixabay.com

2017 végén a kormány 2,2 milliárd forintot adott a Magyar Lovassport Szövetségnek arra, hogy egy termálvizes lórehabilitációs központot és lovasakadémiát hozzon létre Kisvárdán. 2019 tavaszán ennek még nyoma sincs, de kormányközeli körök már építik magukat a háttérben.

Kisvárdát rendszeresen Seszták Miklós volt nemzeti fejlesztési miniszterhez kötik, így ennek fényében az sem volt meglepő, hogy pont itt készülhet 2200 millió forintból lówellness. Ugyanakkor a hvg.hu most azt írja, a 2017 végi pénzosztogatás óta teljes csend van a beruházás körül, nem épült semmi, és nyilatkozni sem sikerül érdemben az illetékeseknek.

Próbálkozásainkat zavartság, ellenséges hallgatás és tagadás kísérte, miközben a szálak Seszták Miklós üzleti és baráti köréhez vittek egyre közelebb

– írják.

A cikk szerint a 2017-es kormányhatározat egyértelműen a 2,2 milliárd forint azonnali kifizetését rendelte el, az azóta eltelt több mint tizenöt hónapban viszont sem a hazai, sem az Európai Uniós Közbeszerzési Értesítőben nincs nyoma, hogy bármilyen eljárás indult volna a létesítmény tervezésével, előkészítésével vagy építésével kapcsolatban.

A lapnak a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, az Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápoló Lázár Vilmos csak annyit válaszolt, hogy „a kisvárdai beruházás megvalósításának előkészületei jelenleg is folyamatban vannak”, ezért a részletekről csak később tudnak tájékoztatást adni.

„2017 karácsonya óta én ugyanúgy nem hallottam erről, mint ahogy ön sem”

– ezt a meglepő választ már Sótonyi Péter, a szövetség alelnöke mondta a lapnak a központtal kapcsolatban.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. július 22. | 16:59
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
sss
2019. július 22. | 15:06
Egyre több ilyen esetre lehet számítani a tömeges betelepítés miatt.
1
sss
2019. július 22. | 14:14
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
Nem bizonyulhattak elegendőnek a kamuregek.