Jakab Péter: Az országnak inkább kórházakra volna szüksége

Jakab Péter: Az országnak inkább kórházakra volna szüksége

A Jobbik országgyűlési képviselője, Jakab Péter szerint felháborító, hogy miközben folyamatosan bevándorlókkal riogat a kormány, addig ezzel szemben módszeresen telepít be külföldi vendégmunkásokat az országba.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese az egykori Árpád Kórház épülete előtt úgy fogalmazott, hogy a változáshoz "egy óriási kijózanító pofont" kell kapnia a Fidesznek a május 26-ai európai parlamenti választáson a magyar emberektől.

Jakab Péter szerint halálos a kormány gazdaságpolitikája, ugyanis míg idehaza a migrációs veszéllyel riogatja az embereket a Fidesz, addig intenzív kampánnyal toboroz dolgozókat Belső-Ukrajnából a kormányzat.

„Orbán Viktor eljutott oda, hogy már nemcsak a magyarok megélhetését teszi kockára, de ha kell, feláldozza a magyarok életét is, csak azért, hogy olcsó munkaerőt biztosítson a stratégiai partnereknek”

 – tette hozzá a Jobbik politikusa.

A Jobbik aktivistái egy ukrán feliratú drapériát is kiraktak az egykori kórház kapujára, üzenve az újpesti polgármesternek: 

Nekünk épül. A ti pénzeteken. Köszönjük Zsolti.
.

Az ellenzéki párt képviselője szerint rendkívül súlyos az egészségügy helyzete Magyarországon. Mégis, ezzel szemben fideszes képviselők hagyták jóvá, hogy kórházakat alakítsanak át e célra.

„Teszik ezt úgy, hogy évente 24 ezer magyar ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő kórházi ellátáshoz”

- fogalmazott Jakab.

Jakab Péter szerint a május 26-ai EP-választásnak óriási tétje van: munkásszálló vagy kórház, keleti vendégmunkás vagy nyugati bér, Fidesz vagy Jobbik.