Salvini: új Európát megyek építeni Budapestre

Salvini: új Európát megyek építeni Budapestre

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes Pintér Sándor meghívására érkezik csütörtökön Budapestre.

A hvg.hu vette észre, hogy Salvini videóüzenetet küldött a repülőgépről, amelyben arról beszélt, hogy új Európát építeni érkezik Budapestre.

Az ellenzék nem örül

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője Facebookon reagált a hírre:

"Mindketten a „válságkormányzás” révén futtatták fel népszerűségüket és a jelek szerint kiválóan érzik magukat ebben a helyzetben. Éppen ezért eszük ágában sincs megoldani semmiféle válságot, sokkal inkább abban érdekeltek, hogy a zűrzavar egyre nőjön és így növelhessék hatalmukat. Európai politikák terén remekül egyetértenek abban, hogy minél gyengébb Európa, annál hatalmasabbak ők. Egyetértenek a feltétlen oroszbarátság tekintetében is. Miért is csodálkozhatnánk azon, hogy Orbán Salvinit nemrég a hősének nevezte?"

Az ellenzéki párt politikusa viszont az alapvető ellentétre is felhívta a figyelmet:

"(...)a migráció kérdésében látszólag nagyon nincsenek egy hullámhosszon. Salvininek ugyanis rengeteg migránsa van, akiket nagyon szívesen „megosztana” velünk is: Salvini és Olaszország határozottan támogatja a migránskvótákat, melyeket Orbán állítólag annyira ellenez."

Ungár Péter, az LMP politikusa sem pozitív fényben reagált a látogatásra:

"Most, hogy Salvini úton van Budapestre érdemes két álláspontot fölidézni a pártelnöktől. Salvini azt nyilatkozta, hogy „Oroszországban otthonosabban érzem magam, mint egyes EU-s országokban.” Lehet persze érvelő vitát folytatni arról, milyen legyen az EU és Oroszország viszonya, de az, hogy valaki bármilyen EU-tagállammal szemben előnybe részesítsen egy olyan országot, amely az EU szomszédjába bevonult, nem elfogadható."